Σούξου -Μούξου

Μήπως φταίει η αυτοπεποίθησή σου που δεν έχεις σχέση;

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν έχουμε σχέση, ενώ το θέλουμε τόσο πολύ; Νιώθουμε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, αλλά γιατί δεν τυχαίνει να γνωρίσουμε και εμείς το άτομο που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας και θα επαναφέρει το χαμόγελό μας; Μιλάω για εκείνο το χαμόγελο που θα φορέσουμε ασυναίσθητα όταν έρθει στο μυαλό μια γλυκιά ανάμνηση από μια βόλτα, από ένα φιλί, από ένα μήνυμα που μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία μας σε μια στιγμή. Θα μου πείτε, πολλές φορές είναι θέμα τύχης και ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο την στιγμή που πρέπει να γίνουν. Μήπως όμως εμείς φτιάχνουμε την τύχη μας με την συμπεριφορά μας, με την διάθεσή μας, με το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας;

Όλοι μέσα μας κρύβουμε αυτήν την μαγική και υπέροχη ικανότητα που λέγεται αυτοπεποίθηση. Άλλοι την ανακαλύπτουν πιο γρήγορα και την εκδηλώνουν με μεγαλύτερη ευκολία. Άλλοι πάλι, περισσότερο ανασφαλείς, φοβούνται να τολμήσουν, να αναδείξουν τον εαυτό τους και να πιστέψουν σε αυτόν. Ίσως δεν βλέπουν την δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Δεν θέλουν να αποδεχτούν τον εαυτό τους έτσι ακριβώς όπως είναι, ξεχωριστός και μοναδικός. Ίσως βλέπουν μόνο τα ελαττώματα και όχι τα προτερήματα, ίσως πάλι τους τρομάζουν οι αλλαγές.

Πώς θα καταφέρουμε όμως το καθετί στη ζωή, εάν δεν πιστέψουμε στον εαυτό μας, εάν δεν τον αγαπήσουμε, δεν περάσουμε χρόνο μαζί του, δεν τον θαυμάσουμε; Όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, με τον ίδιο τρόπο μας βλέπουν και οι άλλοι. Σκέψου τι είναι αυτό που σε τραβάει σ΄έναν άνθρωπο την στιγμή της πρώτης γνωριμίας. Είναι το θάρρος και η αυτοπεποίθηση που έχει για τον εαυτό του, ο αυθορμητισμός του, η θετική ενέργεια και το χαμόγελό του που αποκαλύπτει κάτι από το χαρακτήρα του. Γιατί αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι αγαπάς τον εαυτό σου και αυτό άλλωστε βγαίνει προς τα έξω!

Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου, κάνε καλή παρέα μαζί του! Τότε μόνο θα ανακαλύψεις την αυτοπεποίθηση που κρύβεται καλά μέσα σου. Τότε είναι που σε εκείνη την πρώτη γνωριμία θα αφήσεις το στίγμα σου και ο χαρακτήρας σου δύσκολα θα ξεχαστεί. Και keep in mind: Οι αλλαγές μας ανανεώνουν και μας φτιάχνουν την διάθεση. Μη φοβάσαι να τολμάς, να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Μια αλλαγή στο στυλ, στη καθημερινότητά σου, στο look σου είναι αρκετά για να σε κάνουν χαρούμενη. Και κάπου εκεί θα δεις και την αυτοπεποίθηση να σου χαμογελά.

Μήπως φταίει η αυτοπεποίθησή σου που δεν έχεις σχέση;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top