Κοινωνικά

Μήπως το 2018 να ενδιαφερθείς περισσότερο για τους γύρω σου;

Σε λίγες μέρες το 2017 φτάνει στο τέλος του. Ολοκληρώνεται άλλος ένας κύκλος, ένας ακόμη χρόνος που πέρασε και δεν επιστρέφει. Ένας ακόμη φάκελος με αναμνήσεις προστίθενται ανάμεσα στους υπόλοιπους. Καταφθάνει ταυτόχρονα το νέο έτος, το οποίο μοιάζει με λευκό χαρτί, δεν υπάρχει τίποτα επάνω του. Αυτό το χαρτί καθώς προχωράει ο χρόνος θα γεμίζει με όλο και περισσότερο μελάνι.

Αν νιώθεις πως το 2017 πέρασε ανεκμετάλλευτο, μην αφήσεις να φύγει το 2018 με το ίδιο παράπονο. Οι άνθρωποι θέλουμε να αισθανόμαστε δημιουργικοί, παραγωγικοί, πως προσφέρουμε. Παρουσιάζονται συνεχώς ευκαιρίες μπροστά μας, απλώς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ώστε να τις αρπάξουμε, βελτιώνοντας έτσι τόσο τον χρόνο, όσο και εμάς τους ίδιους.

Μια καλή αρχή θα ήταν η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα ή γενικότερα σε εθελοντικές δράσεις. Μία μικρή έρευνα για παράδειγμα, σχετικά με τις ομάδες ή και ανεξάρτητες δράσεις που δραστηριοποιούνται στην κάθε πόλη θα βοηθούσε πολύ. Ο εθελοντισμός είναι μία πολύ καλή λύση να γεμίσεις τον χρόνο σου και συγχρόνως να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου. Νομίζω όλοι χρειαζόμαστε λίγο από τα οφέλη της εθελοντικής ενέργειας.

Μια άλλη επιλογή, είναι η προσφορά μεμονωμένης βοήθειας ατόμων, όπως με την αγορά οποιουδήποτε φαγώσιμου προϊόντος σε ένα άτομο το οποίο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει από μόνο του. Μία πράξη αγάπης την περίοδο των Χριστουγέννων περιλαμβάνει όλη την ουσία των γιορτών.

Εάν κάποιος είναι μέλος σε κάποια ομάδα, για παράδειγμα θεατρική, θα μπορούσε να προτρέψει τα υπόλοιπα μέλη ώστε να ανέβει μια παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για κάποιον καλό σκοπό. Λύσεις πάντα υπάρχουν όταν υπάρχει θέληση και επιθυμία. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να βοηθάς τους άλλους, όπως και να μην σκεφτόμαστε εγωιστικά, αλλά συλλογικά. Η αγάπη και η προσφορά πάντα θα νικάνε.

Μήπως το 2018 να ενδιαφερθείς περισσότερο για τους γύρω σου;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top