Κοινωνικά

Μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που σε γέννησε

Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά… υπάρχουν άραγε πιο τρυφερές και στοργικές λέξεις; Στο μυαλό μας έρχεται κατευθείαν η εικόνα της γυναίκας που μας έφερε σε τούτον τον κόσμο, η γλυκιά φωνή της, το απαλό της χάδι, η ζεστή της αγκαλιά. Αυτή ήταν που μας φίλησε για να περάσει ο πόνος, που έχασε τον ύπνο της εκείνο το βράδυ που ανεβάσαμε 40 πυρετό, που προσποιήθηκε χιλιάδες φορές ότι όλα ήταν καλά ενώ δεν ήταν, μονάχα για να μη μας πληγώσει. Πολλές φορές όμως τυχαίνει η γυναίκα που μας γέννησε να μην είναι αυτή που τελικά μας πρόσφερε όλα αυτά. Πολλές φορές «μητέρα» γίνεται ένα άλλο πρόσωπο, που δε μας κυοφορούσε 9 μήνες.

Για πολλούς και ποικίλους λόγους που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε σε κάποιο άλλο άρθρο μια γυναίκα οδηγείται στο να εγκαταλείψει το παιδί της. Όπως, επίσης, και μια άλλη γυναίκα δε μπορεί να αποκτήσει παιδιά με βιολογικό τρόπο. Εν έτη 2016, ωστόσο, η επιστήμη έχει προοδεύσει τόσο ώστε έχει βρει απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. Βέβαια, επειδή κανείς δεν έχει το «μαγικό ραβδάκι», αυτοί οι τρόποι δεν έχουν πάντοτε επιτυχία.

Έτσι, πολλοί καταφεύγουν στον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο της υιοθεσίας, προκειμένου να προσθέσουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους. Kαταφέρνουν με έναν αξιοθαύμαστο, θα έλεγα, ηρωισμό να γίνουν για αυτό το παιδί κάτι παραπάνω από την οικογένεια που είχε τολμήσει ποτέ να ονειρευτεί. Όχι γιατί ίσως να διαθέτουν τα χρήματα για να του αγοράσουν γλυκά και παιχνίδια, αλλά γιατί γέμισαν την καρδιά του με την περίσσεια αγάπη τους.

Όταν η βιολογική μητέρα ενός παιδιού πάρει την απόφαση για τον χ,ψ λόγο να το αφήσει στην πόρτα ενός ορφανοτροφείου κι εκείνο βρίσκει τη στοργή που αναζητούσε στο πρόσωπο μιας άλλης γυναίκας, τότε αυτομάτως η έννοια της μητέρας ξεφεύγει από τα πλαίσια που την έχουμε συνηθίσει.

Μεγαλώνοντας, κάποια στιγμή, τα παιδιά αυτά θα ανακαλύψουν ότι δεν υπάρχει κάποια βιολογική σχέση ανάμεσα σε αυτά και το άτομο που τα μεγάλωσε. Κι όμως, από τη στιγμή που η αγκαλιά της είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο θέλουν να τρέξουν στην πρώτη δυσκολία, δεν περνά στιγμή από το μυαλό τους να φωνάξουν κάποια άλλη «μητέρα».

Μητέρα δεν είναι μόνο αυτή που σε γέννησε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top