Υγεία/Διατροφή

Μύθος ή αλήθεια πως τα 6 ημερήσια γεύματα σε αδυνατίζουν;

Πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στην απώλεια βάρους. Αυτή είναι η αρχή που έχει «εισβάλει» στο DNA μας τα τελευταία χρόνια και κοντεύει να γίνει αναγκαία συνήθεια. Αν είσαι και λίγο παρατηρητικός, θα διαπιστώσεις πως το ίδιο ακριβώς εφαρμόζουν και οι διατροφολόγοι στις δίαιτες – διατροφές τους. Ξεκινάς για να χάσεις βάρος και καταλήγεις να τρως περισσότερο απο πρώτα! Ισχύει όμως ότι έτσι ο οργανισμός χάνει βάρος ή είναι ένας ακόμα μύθος;

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο συγκεκριμένος τρόπος κατανάλωσης τροφής δεν ενδείκνυται για απώλεια βάρους, αλλά για ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. Η ημερήσια θερμιδική πρόσληψη ενός ενήλικα κυμαίνεται στις 1300 με 1800 θερμίδες. Με την χρήση αυτού του τρόπου καθημερινής διατροφής (πολλαπλά γεύματα), ο μεταβολισμός μπορεί να αυξηθεί κοντά στο 5% , δηλαδή έχει πλεονέκτημα 60 με 100 θερμίδες ακόμα. Αν ημερησίως καταναλώνει 6 γεύματα σίγουρα δεν μπορεί να αδυνατίσει. Συνεπώς, δεν έχει μόνο σημασία το πλήθος και η ποσότητα των γευμάτων, αλλά και οι θερμιδική τους αξία.

Πολλοί οπαδοί αυτής της δίαιτας υποστηρίζουν ότι αφήνοντας τον οργανισμό χωρίς τροφή για αρκετό χρονικό διάστημα μειώνεται και ο ρυθμός μεταβολισμού. Πράγματι αυτό είναι αλήθεια, καθώς το σώμα μας δουλεύει με αυτόν τον μηχανισμό, όταν διαπιστώσει ότι υποσιτίζεται, μειώνει τον ρυθμό μεταβολισμού για να κρατήσει αποθηκευμένη ενέργεια για μεγαλύτερο διάστημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό γίνεται αν το σώμα μείνει υποσιτισμένο για περίπου 3 ημέρες!

MYTH BUSTED!

Παρόλα αυτά, όμως αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μια υγιεινή πλεύση στη διατροφή του μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο ανεπιφύλακτα!

Μύθος ή αλήθεια πως τα 6 ημερήσια γεύματα σε αδυνατίζουν;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top