Σούξου -Μούξου

Μπορεί να ταιριάζεις με κάποιον ακόμη και εάν δεν υπάρχει χημεία μέσα από τα μηνύματα;

Χημεία μεταξύ ανθρώπων είναι μεγάλο πράγμα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δύο ανθρώπους με αμοιβαίο ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον που αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα κοινά τους σημεία. Γιατί πράγματι είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε έχεις χημεία με κάποιον άνθρωπο και εάν ταιριάζετε σε όλους τους τομείς. Όπως και το να συνειδητοποιήσεις εάν τα βρίσκεις με κάποιον από κοντά και όχι μόνο από τα μηνύματα. Τι γίνεται όμως τώρα εάν ήδη από το μεταξύ σας chatting έχεις αντιληφθεί ότι δεν κυλάει και πολύ το πράγμα; Θα μπεις στη διαδικασία να τον γνωρίσεις και από κοντά ή ήδη σού έχει φύγει ο ενθουσιασμός της νέας αυτής γνωριμίας; Έχεις ξενερώσει και πιστεύεις ότι τζάμπα κόπος θα είναι ένα ραντεβού;

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι αφού η επικοινωνία μέσα από τα μηνύματα δεν βγάζει πουθενά ή δείχνει ότι δεν ταιριάζουμε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τότε μια μελλοντική σχέση είναι εξαρχής καταδικασμένη. Δίνουμε δηλαδή τόσο μεγάλη σημασία στα μηνύματα που ανταλλάσσουμε, ώστε αυτά να καθορίζουν τη δημιουργία μιας σχέσης. Ξεχνάμε όμως ότι το chat δεν είναι τίποτα άλλο παρά σκόρπιες λέξεις μπροστά σε μια λευκή οθόνη. Ούτε μπορείς να δεις ούτε και να ακούσεις τον άλλον, τις αντιδράσεις του, τη συμπεριφορά του. Μια απρόσωπη επικοινωνία που δυστυχώς μας κάνει να ξεχνάμε την σημασία της πραγματικής επαφής με τον άλλον.

Σίγουρα επίσης, δεν θα έχεις αναρωτηθεί για τους λόγους, για τους οποίους δεν «δούλεψε» και πολύ το μεταξύ σας chatting. Ίσως να φταίει το βαρύ καθημερινό πρόγραμμα που έχει το συγκεκριμένο άτομο και άρα να καταλήγει η συνομιλία μεταξύ σας να έχει ενδιάμεσα κενά 4 ωρών, ίσως δεν είναι ο τύπος του «κάθομαι και μιλάω με τις ώρες μέσα από μηνύματα», ίσως πολύ απλά να έτυχε να μην έχει όρεξη εκείνη την μέρα και εσύ να το εξέλαβες ως μία ακόμη αποτυχημένη γνωριμία. Ίσως από την άλλη να είναι από αυτούς που δεν το έχουν και πολύ με τα μηνύματα, είναι αυτοί που προτιμούν να μιλάνε από κοντά, άρα και οι πιο θαρραλέοι που δύσκολα τους βρίσκεις και εσύ τους έκλεισες την πόρτα, αφήνοντας απ’ έξω την τύχη σου!

Από την άλλη, και με αυτούς που μπορεί να έχεις ενθουσιαστεί από μηνύματα που έχετε ανταλλάξει, μπορεί να τύχει να απογοητευτείς σε μια μελλοντική συνάντηση. Το ότι σε κέρδισαν με δυο-τρεις ατάκες ή με κάτι που σου τράβηξε την προσοχή, δεν σημαίνει ότι αυτά είναι και του χαρακτήρα τους και ότι βρήκες το κομμάτι του παζλ με το οποίο θα ταιριάξεις. Ο συγκεκριμένος τύπος ίσως ήθελε να καταφέρει μια μελλοντική συνάντηση μαζί σου και το πέτυχε.

Σίγουρα, οι περισσότερες γνωριμίες έχουν ξεκινήσει από ένα μήνυμα, το οποίο έφερε το επόμενο και αυτό με τη σειρά του ατελείωτες συζητήσεις. Εάν δεν γνωρίσεις όμως τον άλλον από κοντά, να συζητήσεις μαζί του face-to-face και όχι πίσω από μια οθόνη που είναι πολλές φορές η safe επιλογή για να έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε την απάντηση εκείνη που θα τραβήξει το ενδιαφέρον, ακόμη και εάν είναι κάτι που δεν μας αντιπροσωπεύει, δεν θα μάθεις ποτέ εάν ταιριάζεις πραγματικά μαζί του.

Μπορεί να ταιριάζεις με κάποιον ακόμη και εάν δεν υπάρχει χημεία μέσα από τα μηνύματα;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top