Μουσική

#ΜSG: Ένα διαφορετικό φεστιβάλ συστήνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία

Υπάρχουν δύο είδη φεστιβάλ. Αυτά που έχουν ως στόχο να διασκεδάσουν το κοινό, και αυτά που έχουν ως άξονα το να αναδείξουν τους καλλιτέχνες. Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει πάρει ακόμη την γεύση αυτής της καινοτόμου μουσικής οργάνωσης όμως όσο οι Έλληνες μουσικοί κοιτάνε να αναδείξουν ευρύτερα την δουλειά τους, όσο η σύνδεση με το εξωτερικό και η διαπολιτισμικότητα αναδεικνύεται πιο αναγκαία από ποτέ, άλλο τόσο το εισιτήριο για τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη θα περνάει από την χώρα μας.

Πως όμως μπορεί να φέρει κανείς ξένους παραγωγούς και οργανωτές φεστιβάλ σε επαφή με ανερχόμενα ελληνικά σχήματα; Πως εξασφαλίζονται τα πολιτισμικά και εκπαιδευτικά οφέλη που θα αναδείξουν τον τόπο της διοργάνωσης σε πόλο έλξης;

Όταν η μουσική γεννάει συνεργασίες, τότε άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος ενώνονται για να διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντες της χώρας.

Το Music Showcase Greece, ένα μουσικό marketplace τεσσάρων ημερών, έρχεται από τις 22 μέχρι τις 25 Νοέμβριου 2018 για να δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες καλλιτέχνες να ανεβούν σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και να χτίσουν συνεργασίες με διεθνείς παραγωγούς και οργανωτές φεστιβάλ που θα τους οδηγήσουν σε μουσικές σκηνές του εξωτερικού. Μέσα από παράλληλες δράσεις, όπως μουσικά workshops με αναγνωρισμένους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, συναντήσεις b2b για τη δημιουργία συνεργασιών, συνέδρια και πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη, το #MSG1 φέρνει τον διεθνή παλμό της μουσικής στην Ελλάδα.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες της διοργάνωσης θα είναι ελεύθερη, στοχεύοντας στο να αναδείξει τη σύγχρονη, ελληνική μουσική σκηνή μέσα από ένα πολιτιστικό γεγονός με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πολιτισμικά οφέλη.

Οι αιτήσεις για τους μουσικούς και μπάντες θα είναι ανοιχτές από την Πέμπτη, 17 Μαΐου, στις 18.00, μέχρι το Σάββατο, 30 Ιουνίου, στις 18.00.

Αυτόν τον Νοέμβριο, το #MSG1 συστήνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Εσύ, θα είσαι εκεί;

Το #MSG:       

– Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

– Διεξάγεται σε συνεργασία µε τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης

– Διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισµού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ∆ίκτυο Πολιτισµού ∆ήµου Αθηναίων Athens Culture Net, µε ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.musicshowcase.gr

#ΜSG: Ένα διαφορετικό φεστιβάλ συστήνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top