Λάιφσταϊλ

Μύθοι και αλήθειες για το πρώτο έτος στη σχολή

Αγαπητέ νέε φοιτητή!
Η ώρα για να αφήσεις πίσω τα λυκειακά θρανία έφτασε. Μια νέα πόλη σε περιμένει να την εξερευνήσεις, ακόμη και αν μείνεις στην ίδια. Τώρα θα την δεις με άλλα μάτια. Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς ξεκινάς μια νέα ζωή που είναι σίγουρο ότι θα είναι γεμάτη νέες εμπειρίες. Είναι όλα όμως τόσο ρόδινα όσο ακούγονται;

#1 Μύθος «Θα περνάω όλη την μέρα μου για καφέ»
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι σαν τις πανελλήνιες που είναι πολύ δυσκολότερο να βρεις χρόνο για ένα καφέ, αλλά οι απαιτήσεις των υποχρεωτικών μαθημάτων δεν θα σε αφήσουν να περνάς όλη μέρα κάθε μέρα σε μία καφετέρια. Εκτός από τα υποχρεωτικά βέβαια είναι και το πορτοφόλι σου. Οπότε αν δε θες να τρως μακαρόνια μέχρι το τέλος του μήνα ξανασκέψου του!

#2 Αλήθεια «Φίλε, δεν θα διαβάζω καθόλου. Μόνο στις εξεταστικές»
Εν μέρει ναι είναι αλήθεια. Δεν χρειάζεται να διαβάζεις σε καθημερινή βάση πέρα από καμία εργασία πού και πού. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από τη σχολή που είσαι. Δεν βρέθηκε κανείς όμως, να μιλήσει για το πόσο θα διαβάζεις στις εξεταστικές. Και μιλάμε για περισσότερες από 300 σελίδες που πρέπει να βγουν σε ένα βράδυ.

#3 Μύθος «Ξέχνα το πρωινό ξύπνημα»
Ισχύει σε πολύ ελάχιστες περιπτώσεις! Πολλές σχολές έχουν υποχρεωτικά από τα άγρια χαράματα. Πολλά εργαστήρια ξεκινάνε στις 8-9 το πρωί ξεκινάνε εργαστήρια που σημαίνει ότι θα πρέπει να σηκωθείς το αργότερο μια ώρα νωρίτερα.

#4 Αλήθεια «Θα έχω μεγαλύτερη ανεξαρτησία»
Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις συχνά τηλεφωνήματα, αλλά θα βγαίνεις ό,τι ώρα θες χωρίς να μπορεί κάποιος να σου πει κάτι και θα γυρίζεις το πρωί με τη δικαιολογία ότι περίμενες να ξημερώσει για να βλέπεις καλύτερα τον δρόμο. Με λίγη προσπάθεια το λες και ανεξαρτησία.

#5 Μύθος «Θα προσπαθήσω να τελειώσω τη σχολή στα 4 έτη»
Απλά μην το πεις πουθενά παρ’ έξω και γελάει ο κόσμος. Ο σωστός ο φοιτητής κάθεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο παραπάνω. Έτσι, για να έχει να λέει ιστορίες.

Μύθοι και αλήθειες για το πρώτο έτος στη σχολή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top