Coffee Time

Το νέο μας κόλλημα λέγεται Kudu Cold Brew και είναι η μόνη γευστική παρηγοριά στην καυτή Αθήνα

Το καλοκαίρι καλά κρατεί. Η Ελλάδα φλέγεται. Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει καμίνι. Εμείς ζούμε μια ασταμάτητη κατάβαση στην κόλαση και καθημερινά υμνούμε τον Αμερικανό μηχανικό Willis Carrier που ανακάλυψε το air conditioning και μας κάνει να ξεχνάμε για λίγο ότι ο έξω κόσμος βράζει. 

Σε τέτοιες καταστάσεις χρειαζόμαστε δύο πράγματα -εκτός από διακοπές φυσικά: κάτι να μας δροσίζει και κάτι να μας ξυπνάει από την υπνηλία που προκαλεί η ζέστη. Ένας παγωμένος καφές λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει και για να μας ξεδιψάσει και για να μας τονώσει. 

Πέρα από τις κλασικές επιλογές του freddo espresso και του freddo cappuccino, ένας καφές που έχει γίνει ο νέος μας γλυκόπιοτος εθισμός είναι ο Cold Brew από την ελληνική εταιρεία specialty coffee, Kudu Coffee Roasters. Η ομάδα της Kudu Coffee Roasters με οδηγό την αγάπη για τον ποιοτικό καφέ έκλεισε μέσα σε μπουκάλια (τα οποία μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν ως μικρά βάζα από τους plant lovers) το πιο γευστικό καλοκαιρινό ρόφημα. Για την παρασκευή του αυτή την περίοδο χρησιμοποιεί την εξαιρετική φρουτώδη ποικιλία Heirloom που έρχεται από την Αιθιοπία. Όμως, κατά διαστήματα αλλάζει ποικιλία για να προσφέρει νέες γευστικές εμπειρίες.

Βρες τον Kudu Cold Brew

Ο Cold Brew δεν είναι απλώς ένας κρύος καφές φίλτρου. Είναι μια μέθοδος αργής και κρύας εκχύλισης που χρειάζεται από 16 έως 24 ώρες για να ολοκληρωθεί. Ο Cold Brew είναι η απόδειξη ότι το “καλό πράγμα αργεί να γίνει”. Λόγω της μεγάλης παραμονής του καφέ σε κρύο νερό, απελευθερώνονται τα αρώματα και αναδεικνύονται όλες οι γεύσεις του καφέ. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική πλούσια γευστική εμπειρία μέχρι και την τελευταία σταγόνα. 

Βρες τον Kudu Cold Brew

Ο Kudu Cold Brew αυτή την περίοδο δημιουργείται με μια ποικιλία με έντονο άρωμα φρούτων, άνθους πορτοκαλιού και πράσινου τσαγιού. Έχει επιγεύσεις από λευκό ροδάκινο, λεμονόχορτο και χαμομήλι, αλλά όταν ο καφές είναι κρύος εμφανίζονται και νότες φρούτων όπως μούρο, stone fruit, εσπεριδοειδή και μαύρη σταφίδα. Είναι μια πραγματική γευστική βόμβα σε κάθε γουλιά.

Τα καφεόδεντρα της συγκεκριμένης ποικιλίας αναπτύσσονται σε κόκκινο καφέ γόνιμο έδαφος κάτω από τη σκιά άλλων δέντρων στη ζώνη Gedeo σε υψόμετρο 1800 μέτρων. Οι αγρότες διαλέγουν τον καφέ επιλεκτικά, συγκομίζοντας μόνο τα ώριμα κεράσια του καφέ με το χέρι, γεγονός που επιβεβαιώνει την ιδιαιτερότητα και την ποιότητά του. 

Βρες τον Kudu Cold Brew

Ο ντελικάτος Kudu Cold Brew μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, κρατώντας ακέραια τα φυσικά χαρακτηριστικά του με μόνη προϋπόθεση να κλείνουμε το καπάκι μετά από κάθε χρήση. Είναι μια πρακτική λύση, καθώς μπορούμε να έχουμε τον ready to drink καφέ οπουδήποτε, στο σπίτι, στη δουλειά ή στην παραλία και να τον απολαμβάνουμε με μερικά παγάκια ή λίγο γάλα κάθε φορά που χρειαζόμαστε μια δόση καφεΐνης. 

Κάθε μπουκαλάκι έχει 310 ml, δηλαδή βγάζει άνετα 3 μερίδες. Βέβαια, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι αν αρχίσεις να πίνεις, δύσκολα σταματάς. Είναι εθιστικά γευστικός. 

Αν λοιπόν ψήνεσαι (κυριολεκτικά) και ψάχνεις παρηγοριά σε αυτή την απάλευτη ζέστη, μπορείς να βρεις εδώ τον Kudu Cold Brew 

*Το Kudu Cold Brew είναι διαθέσιμο μόνο για την Αττική. Sorry not sorry.
* Προσφέρεται σε πακέτο των 6, για να μπορείς να αρπάζεις ένα μπουκάλι Cold Brew από το ψυγείο κάθε φορά που έχεις ανάγκη για μια δόση καφεΐνης

Το νέο μας κόλλημα λέγεται Kudu Cold Brew και είναι η μόνη γευστική παρηγοριά στην καυτή Αθήνα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top