Μουσική

Nostalgia Alert! Τα τραγούδια που στιγμάτισαν τα παιδικά μας χρόνια

Όντας παιδί των 00΄s – γεννημένος στα 90΄s αλλά με τις πιο χαρακτηριστικές παιδικές αναμνήσεις στα 00΄s – ο καλύτερός σου φίλος ήταν η τηλεόραση. Για αυτήν ξυπνούσες από πολύ νωρίς με λαχτάρα και προσμονή κάθε ΣΚ για να σου κρατήσει αμέτρητες ώρες συντροφιάς με τα παιδικά προγράμματά της. Μόνο που τα θυμάσαι, σου προκαλεί νοσταλγία και φέρνει πίσω όλη τη παιδική αθωότητα που πλέον έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε και θα ακούσουμε μουσικά κομμάτια μερικών εκ των αγαπημένων μας παιδικών σειρών.

Στρουμφάκια

Ένα από τα παλαιότερα και από τα πιο αγαπημένα παιδικά προγράμματα είναι τα Στρουμφάκια. Όλο το storyline είναι απλό και αφηγείται τις περιπέτειες των μικρών μπλε φίλων μας που κάθε φορά (μα κάθε φορά!) γλύτωναν από τα χέρια του μοχθηρού Δρακουμέλ και της γάτας του Ψιψινέλ. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα Smurfs αποτελούν αρχέτυπα της «ενήλικης» πραγματικότητας όπως ο Γκρινιάρης, ο Σπιρτούλης και ο Τεμπέλης κοκ.

Pokémon

Ο απόλυτος τηλεοπτικός ήρωας των αγοριών δεν είναι άλλος από των Ash Ketchum από την πόλη Pallet που είχε ως όνειρο να γίνει ο απόλυτος Pokémon Master και να πιάσει όλα τα Pokémon. Είναι το anime που μύησε όλους εμάς, τους κοινούς θνητούς, στο κόσμο αυτό και να γίνουμε και εμείς προπονητές Pokémon. Περιττό να σας πω πόσα λεφτά χαλάσαμε για να πάρουμε κασέτες και κάρτες Pokémon και πόσα κιλά γαριδάκια φάγαμε για να μαζέψουμε όλες τις τάπες. Gonna catcm΄em all!

Μπομπ Σφουγγαράκης

«ΟΟΟΟΟΟ Ποιος ζει στη θάλασσα σε ανανά, ο Μπομπ Σφουγγαράκης! Κίτρινος είναι και είναι μπελάς, ο Μπομπ Σφουγγαράκης!…» Το υπόλοιπο το ξέρετε, δεν θα το πω εγώ. Άμα θέλαμε να βρούμε και ένα άλλο αγαπημένο κομμάτι του Μπομπ μαζί με τον Πάτρικ, δε θα ήταν άλλο από το «Γίναμε Άντρες» το απόλυτο κομμάτι του έφηβου που νομίζει ότι έγινε άντρας.

Powerpuff Girls

Αφιερωμένο σε όλα τα κορίτσια που στο Δημοτικό νόμιζαν ότι ήταν οι Powerpuff Girls και μόλις έβρισκαν ένα αγόρι στο διάβα τους, τον βάφτιζαν Μότζο Τζότζο και τον βάραγαν στο ξύλο.

Dexter ο μικρός Επιστήμονας

https://www.youtube.com/watch?v=5U9uOWRaN34

Άλλη μια σειρά που καταλαμβάνει εξέχουσα θέση στο Πάνθεον των παιδικών προγραμμάτων, μετά τα Pokémon φυσικά – για τα Pokémon δε θα ξαναμιλήσεις έτσι, για τα Pokémon – είναι ο Ντέξτερ. Αυτός ο μικροκαμωμένος, αντικοινωνικός μικρός επιστήμονας μας έχει δώσει άπειρες ώρες γέλιου με τα όσα διαδραματίζονται μέσα στο εργαστήριό του που για όλα αυτά ευθύνεται η Ντίντι, η αφελής, αλλά κατά τα άλλα αθώα, αδερφή του Ντέξτερ.

Yu-Gi-Oh!

https://www.youtube.com/watch?v=M_6OgreIF1A

Ο τηλεοπτικός νέμεσης του Ash Ketchum, δεν ήταν άλλος από τον Yugi Mutou. Στο ίδιο μήκος κύματος με τα Pokémon, έτσι και το Yu-Gi-Oh! προκάλεσε φρενίτιδα στα απανταχού αγόρια της σχολικής ηλικίας αγοράζοντας οτιδήποτε κυκλοφορούσε με τον Yugi πάνω. Αξέχαστες αυτές οι κάρτες, τι duels είχαν πέσει. *κλαίει στη γωνία σε εμβρυακή στάση!*

Nostalgia Alert! Τα τραγούδια που στιγμάτισαν τα παιδικά μας χρόνια
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top