Daily Yang

Ο πρώτος ελληνικός “υβριδικός” οδηγός σπουδών που θα σε βοηθήσει να κάνεις την πιο σωστή επιλογή

Ατελείωτες ώρες διαβάσματος, ξενύχτια, αμέτρητες επαναλήψεις και πολλά Σαββατοκύριακα πάνω από τα βιβλία. Αυτή είναι η ζωή χιλιάδων μαθητών που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις Πανελλαδικές εξετάσεις κάθε χρόνο. Ελάχιστοι από αυτούς όμως, έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του περιεχομένου και των προοπτικών που έχει η κάθε σχολή που σκέφτονται να βάλουν στο μηχανογραφικό τους. Οι περισσότεροι αγνοούν εντελώς την ύπαρξη πολλών σχολών που θα τους ταίριαζαν.

Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη πληροφόρησης. Το αδύναμο σύστημα του δημόσιου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και το χάος που επικρατεί στο διαδίκτυο σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, δυσκολεύουν πολύ τους μαθητές να βρουν “το δρόμο” τους. Ακόμη και αν κάποιος θελήσει να ψάξει μόνος του για ό,τι αφορά τις σπουδές του, θα “χαθεί” σε ένα συνονθύλευμα από πληροφορίες, άλλες δυσανάγνωστες, άλλες out-of-date και άλλες απίστευτα κουραστικές. Από την άλλη, οι περισσότεροι οδηγοί σπουδών που κυκλοφορούν, έχουν πάνω-κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με τις online πληροφορίες: ατελείωτα κουραστικά κείμενα με “ξύλινη” γλώσσα.

Κάπως έτσι, ο μαθητής απομακρύνεται από την επιθυμία του να μάθει περισσότερα για τις σπουδές που θα ακολουθήσει. Η επιλογή στα “τυφλά” φαίνεται μονόδρομος μπροστά στον “πονοκέφαλο” της πληροφόρησης.

Εμείς όμως, βρήκαμε έναν οδηγό σπουδών πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα. Είναι απλά και κατανοητά γραμμένος χωρίς δύσκολες ορολογίες. Έχει αποκλειστικά τις χρήσιμες πληροφορίες χωρίς να πλατειάζει και ανταποκρίνεται πλήρως στα δεδομένα της εποχής.

Αναφερόμαστε στο πρώτο ελληνικό “υβριδικό” βιβλίο “Σπουδές στο Μέλλον” που δημιούργησε η ομάδα της LABORA, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κότιο, ο οποίος έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Τι σημαίνει όμως “υβριδικό” βιβλίο; Η ομάδα της LABORA, ακολουθώντας τα πρότυπα των κορυφαίων εκπαιδευτικών οργανισμών παγκοσμίως, συνδύασε 2 “τεχνολογίες”, ένα βίβλιο με όλες τις όλες τις χρηστικές πληροφορίες των τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που ενημερώνεται συνεχώς για οτιδήποτε συμβαίνει στην Εκπαίδευση. Μαζί λοιπόν, με το βιβλίο παίρνει έναν κωδικό, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα της LABORA και να μαθαίνει γρήγορα και εύκολα ό,τι χρειάζεται.

Βρες το Βιβλίο “Σπουδές στο Μέλλον”

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, στο βιβλίο θα βρει μια πολύ περιεκτική και απλά γραμμένη περιγραφή του κάθε τμήματος, ώστε να ξέρει περί τίνος πρόκειται, το περιεχόμενο των σπουδών, τα επαγγελματικά δικαιώματα και σε ποιους χώρους θα μπορούσε να απασχοληθεί στο μέλλον, αλλά και σύγχρονες εξειδικεύσεις που θα μπορούσε να είχε στο μέλλον, σύμφωνα με μελέτες. 

Με αυτό το τρόπο ο κάθε μαθητής μπορεί να έχει πολύ γρήγορα μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα τμήματα που σκέφτεται να βάλει στο μηχανογραφικό του, να βρει εύκολα άλλα τμήματα που τον ενδιαφέρουν και γενικά να έχει μια εικόνα των προοπτικών που έχει στο μέλλον. 

Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα τη χαρακτηρίζαμε το σύμμαχο του κάθε μαθητή. Τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές στο Εκπαιδευτικό Σύστημα είναι όλο και πιο συχνές και έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να υπάρχει ένας “χώρος” όπου θα συγκεντρώνονται και θα οργανώνονται όλες οι τελευταίες πληροφορίες. Η έμπειρη ομάδα της LABORA έχει αναλάβει να κάνει συνεχώς update τα νέα δεδομένα, ώστε κανένας μαθητής να μην “πέσει” σε κάτι που δεν ισχύει πια. 

Συγκεκριμένα, θα μπορεί να βρει:

1/ Ό,τι νέο υπάρχει σχετικά με την Εκπαίδευση, όπως μετεγγραφές φοιτητών, εγκύκλιοι στρατιωτικών σχολών, σχολών Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού, νέο μηχανογραφικό, μαθητές με παθήσεις κτλ.

2/ Επιπλέον υλικό και πληροφορίες για κάθε τμήμα 

3/ Βάσεις Τμημάτων της τελευταίας 10ετίας

4/ Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων των τελευταίων 10 ετών
5/ Ενημερωτικό υλικό για την εισαγωγή στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της Κύπρου
6/ Εύκολο υπολογισμό των μορίων εισαγωγής
7/ Νέα αρθρογραφία, βίντεο επαγγελμάτων και βίντεο σχολών ταξινομημένα ανά τμήμα και ανά επάγγελμα

8/ Exclusive περιεχόμενο κάθε ημέρα στο email του μαθητή ή του γονέα με υλικό όπως νέα δεδομένα, βίντεο της επιστημονικής μας ομάδας, βίντεο από έγκριτους φορείς (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, TEDX κτλ.).

Είναι θα λέγαμε ένα χρήσιμο και αξιόπιστο εργαλείο για τον μαθητή, ώστε να πάρει “τα πράγματα στα χέρια του” και να μάθει με λίγες λέξεις και χωρίς κόπο τι γίνεται στον κόσμο.
Είναι ο καλύτερος σύμμαχος του σε κάθε του απόφαση και η απάντηση του σε κάθε ερώτηση.
Είναι ο οδηγός του που θα τον φέρει μερικά βήματα πιο κοντά στο στόχο του.
Είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από τη βιβλιοθήκη του. 

Βρες το Βιβλίο “Σπουδές στο Μέλλον”

Ο πρώτος ελληνικός “υβριδικός” οδηγός σπουδών που θα σε βοηθήσει να κάνεις την πιο σωστή επιλογή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top