Συνεντεύξεις

Ο συνιδρυτής της SimpleRocks, Βαγγέλης Παντίδος, μιλάει στο Yang.gr

Ο Βαγγέλης Παντίδος είναι συνιδρυτής της SimpleRocks, μιας καινούργιας marketing agency εταιρείας που θα βοηθήσει τα όνειρα πολλών να πραγματοποιηθούν. Μίλησε στο Yang.gr για το νέο του αυτό εγχείρημα, τον τρόπο σκέψης και νοοτροπίας του στο κόσμο του επιχειρείν, ποιες αξίες ακολουθεί πιστά, αλλά και τι θα συμβούλευε τον 20χρονο εαυτό του!

Για ποιο λόγο ξεκινήσατε τη συγκεκριμένη εταιρία;

Από την εμπειρία μου, πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την προσωπική ολοκλήρωση. Η εκπαίδευση με ενέπνευσε να κυνηγήσω τα προσωπικά μου όνειρα και να ζήσω εμπειρίες που με βοήθησαν να έρθω σε επαφή με το σκοπό της ζωής μου σε νεαρή ηλικία.

Ο σκοπός μου είναι να βοηθάω τους άλλους να δημιουργήσουν τη ζωή τους με τα δικά τους μέτρα και σταθμά και να ζήσουν μια γεμάτη ζωή που οι ίδιοι διάλεξαν, ελπίζοντας πως αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν παράδειγμα και σε άλλους για να ακολουθήσουν Κι αυτή η ιδέα με εμπνέει να ξυπνάω κάθε πρωί και να επικεντρώνομαι στην επίτευξη αυτού του στόχου!

Με βάση αυτό, είχα την χαρά να ζήσω εμπειρίες που με έκαναν να πιστέψω βαθιά ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής όπου εξισορροπεί την εργασία, το παιχνίδι, τη φιλανθρωπία και τη διασκέδαση, σύμφωνα με το δικό τους πρόγραμμα. Το τελευταίο είναι το κλειδί. Η διαχείριση του χρόνου μας για πράγματα που έχουν αξία για μας.

Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινήσαμε την SimpleRocks πριν από 8 μήνες. Για να βοηθήσουμε οραματιστές, κάθε ηλικίας, που θέλουν να δημιουργήσουν ή να μεγαλώσουν μία κερδοφόρα επιχείριση που αγαπούν, και φυσικά να μοιραστούν το μήνυμα τους με τον κόσμο. Το να το ονειρευτεί κάποιος, είναι το πρώτο βήμα. Εμείς βοηθάμε τους συνεργάτες μας πραγματικά να το κάνουν! Πώς; Αρχικά μαθαίνοντας τους πως να αποκτήσουν το mindset για να πετύχουν αυτά που θέλουν.

Συν τοις άλλοις, πιστεύουμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι σε θέση να επικεντρωθούν σε αυτά τα πράγματα που απολαμβάνουν περισσότερο και είναι και παραγωγικοί. Να κάνουν αυτά τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς, δημιουργώντας παράλληλα μια επιχείρηση που τους βοηθά να μεγαλώνουν τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά προς την κατεύθυνση που θέλουν.

Ποια είναι η δική σας ερμηνεία για τη λέξη «simple»;

Για εμένα η λέξη «simple» σημαίνει, διαύγεια, πίστη, δράση, επιτυχία.

Το να ασχολείστε κυρίως με εταιρείες θετικού αντίκτυπου είναι μια τολμηρή κίνηση, ειδικά σε μια κουλτούρα που διαρκώς προωθεί το «more is more». Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από τη νοοτροπία σας;

Η συνεισφορά είναι μία από τις top 3 πιο σημαντικές αξίες για μένα. Επίσης, ως ελεύθερος επαγγελματίας, έμαθα πως αν δουλεύεις με/μαζί με ανθρώπους που οι αξίες σας δεν είναι κοινές, είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσει ομαλά και αποτελεσματικά το οποιοδήποτε project.

Γι΄αυτό το λόγο, ξεκίνησα να δουλεύω με εταιρίες θετικού κοινωνικού αντίκτυπου, που συμμερίζονται κοινό σύστημα αξιών μαζί μου. Συν ότι διαπίστωσα και πρακτικά, πως βοηθώντας αυτές τις εταιρίες,

  1. Είμαι πολύ πιο αποτελεσματικός και χαρούμενος.

     

  2. Φέρνω καλύτερα αποτελέσματα για τον πελάτη.

     

  3. Βοηθάω τους ανθρώπους έμμεσα μέσω κάποιου άλλου.

Φαίνεται πως σας αρέσει πολύ να δουλεύετε με πυξίδα τις λέξεις «απλότητα», «αντίκτυπο» και «επίγνωση». Πώς κουβαλάτε αυτή την πυξίδα μαζί σας και στην προσωπική ζωή σας;

Είμαι σίγουρος πως αν έκανες αυτήν την ερώτηση στους φίλους μου για μένα, όλοι θα γελούσαν! Η ζωή μου όλη! Παίζει και να ορίζεται όλη μου η ζωή από αυτές τις λέξεις πλέον, όχι δεν είναι υπερβολή…

Ένας δάσκαλος μου έμαθε πως ένας άνθρωπος που δεν έχει πυξίδα, χάνεται στη ζωή του. Οι λέξεις επίσης κουβαλάνε δύναμη μαζί τους. Είτε θα έχουν ενδυναμωτική επιρροή πάνω μας είτε αποδυναμωτική. Η πρόκληση είναι να χρησιμοποιούμε λέξεις και νοήματα που μας ενδυναμώνουν να ζήσουμε και να δώσουμε περισσότερο, παρά να μείνουμε στάσιμοι και φοβισμένοι.

Η δική μου πυξίδα είναι να μαθαίνω τη σημασία αυτών των λέξεων κάθε μέρα όλο και περισσότερο και παράλληλα να εφαρμόζω αυτά που μαθαίνω κάθε μέρα στα πάντα στη ζωή μου. Γεγονός που ομορφαίνει τη ζωή μου και με κάνει να θέλω να μοιραστώ περισσότερη αγάπη, κατανόηση και υποστήριξη προς τους άλλους, χωρίς να φοβάμαι την κριτική ή την απόρριψη πλέον. Και αυτό από μόνο του είναι μία κορυφή που νιώθω περήφανος που ανέβηκα.

Φτάσατε στη συμβολική ηλικία των 30 το περασμένο καλοκαίρι. Κοιτώντας πίσω, τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Αγορίνα, επέτρεψε στον εαυτό σου να λες αυτό που νιώθεις και διασκέδασε από τα λάθη σου!

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Παντίδο για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά του.

Ο συνιδρυτής της SimpleRocks, Βαγγέλης Παντίδος, μιλάει στο Yang.gr
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top