Σούξου -Μούξου

Ο τρόπος που φιλάμε είναι πολύ σημαντικός σε μια σχέση. Το λένε και οι επιστήμονες

Άλλοτε τρυφερά, άλλοτε πεταχτά ή παθιασμένα, τα φιλιά είναι ένας από τους τρόπους να δείξουμε την αγάπη και τον πόθο στον σύντροφό μας. Μπορούν όμως, να παίξουν σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, σε μια έρευνα που έγινε το 2013, άτομα και από τα δύο φύλα με τις γυναίκες να υπερτερούν, δήλωσαν ότι το φιλί είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να τεστάρεις έναν νέο σύντροφο και να καταλάβεις αν είναι ο ιδανικός για σένα. Μάλιστα, o καθηγητής ψυχολογίας Robin Dunber, που ανέλαβε αυτή την έρευνα, εξήγησε ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα επιλογής συντρόφου: Ο κάθε άνθρωπος περιμένει στη ζωή του τον ιδανικό σύντροφο, αλλά προφανώς δεν μπορεί να περιμένει για πάντα, ούτε και να συμβιβάζεται συνεχώς. Το φιλί λοιπόν, μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την περίπτωση ως ένα κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου.

Πέρα όμως από την αρχή μιας σχέσης, το φιλί ευεργετεί και τις μακροχρόνιες σχέσεις. Αποτέλεσμα της ίδιας έρευνας ήταν η εύρεση ενός συνδέσμου μεταξύ της ποσότητας φιλιών και της ποιότητας της σχέσης των ζευγαριών, ενώ τέτοιος σύνδεσμος δεν φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του περισσότερου σεξ και της βελτίωσης της σχέσης.

Τα φιλιά, ωστόσο, δείχνουν να επηρεάζουν και τον έμμηνο κύκλο της γυναίκας. Συγκεκριμένα, σε μια δεύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρατηρήθηκε ότι ένα φιλί έχει ιδιαίτερη σημασία για μια κοπέλα που βρίσκεται στις γόνιμες μέρες της, καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να βρει τον ιδανικό σύντροφο για την αναπαραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, ένα φιλί πάντα αλλάζει τη διάθεση προς το καλύτερο, ενώ βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον άνθρωπο με τον οποίο θέλουμε να συνάψουμε σχέση, ακόμα και να κρίνουμε αν είναι ο κατάλληλος για μας και μας ταιριάζει. Αυτό είναι λογικό, καθώς ο καθένας μας φιλάει με διαφορετικό τρόπο κι έτσι μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα για τον άλλον και αν θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ένα: Φιληθείτε, κάνει καλό!

Photo by Thought Catalog on Unsplash
Ο τρόπος που φιλάμε είναι πολύ σημαντικός σε μια σχέση. Το λένε και οι επιστήμονες
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top