Μουσική

Όχι άλλα τραγούδια για αγάπες και έρωτες 💔

Ο έρωτας και ο χωρισμός είναι το θέμα των περισσότερων τραγουδιών. Ο άγγελος με τα πύρινα βέλη του που τρυπάει τις καρδιές των ανθρώπων και τους πλημμυρίζει με το συναίσθημα του έρωτα, κατέκτησε τη μουσική βιομηχανία που πάτησε επάνω του για να μπορέσει να κυριαρχήσει, οικονομικά και εμπορικά.

Είναι απόλυτα λογικό ένα καταλυτικό συναίσθημα και ίσως το πιο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης, όπως ο έρωτας, να απασχολήσει τη μουσική και τις τέχνες. Τι γίνεται όμως, όταν πάμε στο άλλο άκρο και φτάσουμε σε σημείο να ασχολούμαστε μόνο με το ερωτικό συναίσθημα, απορρίπτοντας και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής;

Όσοι βιώνουν τη δύναμη του έρωτα, αλλά και τον πόνο που αυτός εμπεριέχει, έχουν ανάγκη τραγούδια με τα οποία θα εκφράσουν τη θλίψη, το θυμό, την αγάπη και όλα τα συναισθήματα που σχετίζονται με αυτόν. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ξεχνούν τις «τραγικές» στιγμές που έζησαν στους πρώτους τους έρωτες, τα κλάματα, τον πόνο.

Η ανθρώπινη ζωή και ύπαρξη έχει πληθώρα συναισθημάτων που είναι τόσο δυνατά όσο και ο έρωτας και όμως δεν έχουν ακουστεί αρκετά – ή και ποτέ- σε τραγούδια. Αισθήματα που ίσως είναι πιο σταθερά και αληθινά από την περαστική και πρόσκαιρη ζάλη του έρωτα, όπως η φιλία, η οικογένεια, η αγάπη για το συνάνθρωπο δεν τραγουδιούνται σχεδόν ποτέ. Το ερωτικό συναίσθημα  έχει κυριαρχήσει τόσο πολύ στη μουσική βιομηχανία, με αποτέλεσμα να βγαίνουν ρηχοί και τυποποιημένοι στίχοι που ξεχνιούνται την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

Η εποχή μας πάσχει από μία κρίση αξιών της οποίας συνέπεια είναι και η οικονομική. Και η τέχνη σε εποχές κρίσης έπαιρνε τα ηνία στα χέρια της και αγωνιζόταν για τη δημιουργία ενός κόσμου περισσότερο ειρηνικού, καλού και ανθρώπινου. Έχουμε ανάγκη στην εποχή μας να ακούσουμε τραγούδια με στίχους που θα μας εμπνεύσουν να αγωνιστούμε, να γίνουμε καλύτεροι, να αγαπήσουμε το συνάνθρωπό μας. Όχι μόνο έρωτες, φτάνει το χιλιοειπωμένο έργο πια!

Η μουσική έχει ανάγκη από ποικιλία θεμάτων τα οποία να καλύπτουν όλο το φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης, χωρίς να εξιδανικεύουν αλλά ούτε και να περιθωριοποιούν κανένα βίωμα ή συναίσθημα. Οι ακροατές και οι λάτρεις της καλής μουσικής αποζητούν εμπνευσμένους στίχους που θα μιλάνε και θα αναφέρονται σε όλα τα θέματα και συναισθήματα, όχι μόνο στον έρωτα.

Όχι άλλα τραγούδια για αγάπες και έρωτες 💔
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top