Κινηματογράφος

«Η οδύσσεια των ζώων»: Οι θρυλικές μεταναστεύσεις των αγαπημένων μας ζώων σε μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ του Viasat Nature

Για τη νέα αυτή σειρά, που ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, το Viasat Nature ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να ανακαλύψει πώς τα ζώα μετανάστευσαν και κατέληξαν στους σημερινούς τους βιότοπους. Η επιστήμη έχει αποκαλύψει τους τρόπους με τους οποίους ορισμένα είδη έκαναν τα μακρινά και επίπονα ταξίδια τους, επιτρέποντάς μας να αφηγηθούμε την εκπληκτική ιστορία του αποικισμού των ζώων.

Χάρη στην παλαιοντολογία, γνωρίζουμε πλέον ότι η ιστορία του αποικισμού των ζώων συνδέεται στενά με τις μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη μας. Για τους προγόνους των θηλαστικών που γνωρίζουμε σήμερα, όλα ξεκίνησαν πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια. Η πτώση ενός γιγάντιου μετεωρίτη και οι ισχυρές ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσαν μια κλιματική καταστροφή, η οποία προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Αυτή είναι η αρχή μιας εκπληκτικής περιπέτειας. Πριν εδραιωθούν στη σημερινή τους επικράτεια και γίνουν τα εμβλήματα των ηπείρων, τα ζώα υπέστησαν απίστευτες μεταμορφώσεις και έκαναν αδιανόητα ταξίδια.

Αυτή η σειρά περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστά επεισόδια, καθένα από τα οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τις τρέχουσες αντιλήψεις μας για την κατανομή των πληθυσμών των ζώων και διερευνά πώς οι πρωταγωνιστές μας είχαν κάποτε παράξενες μορφές: μαρσιποφόρα που έμοιαζαν με σπαθόδοντες τίγρεις, αρκούδες που έμοιαζαν με σκύλους – ακόμη και ελέφαντες χωρίς προβοσκίδα.

Η εξιστόρηση του αποικισμού των ζώων επιφυλάσσει επίσης μια σειρά από εκπλήξεις, ιδίως όσον αφορά τους τόπους όπου ζούσαν αρχικά τα σημερινά είδη. Για παράδειγμα, το πρώτο πάντα ζούσε στο οροπέδιο της Σαραγόσα στην Ισπανία.

Για να παρουσιαστεί καθεμία από αυτές τις πέντε ιστορίες, έχει επιλεγεί ένα ζώο ως σύμβολο μιας συγκεκριμένης ηπείρου, είτε προέρχεται από εκεί είτε όχι. Το επιλεγμένο ζώο πραγματοποιεί επίσης ένα εκπληκτικό ταξίδι με μερικές ενδιαφέρουσες συναντήσεις με άλλα ζώα σε «υποστηρικτικούς ρόλους», από τα οποία υπάρχουν περίπου τέσσερα ανά επεισόδιο – ανταγωνιστές, σύμμαχοι ή σύντροφοι κατά μήκος της διαδρομής, που βοηθούν να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα της πανίδας της ηπείρου.

Τα ζώα αυτά, σχεδόν όλα θηλαστικά, είναι επίσης αντιπροσωπευτικά των κύριων τάξεων: πρωτεύοντα, σαρκοφάγα, οπληφόρα, μαρσιποφόρα και προβοσκιδωτά. Τα επεισόδια θα έχουν τη μορφή έρευνας για να απαντηθεί το ερώτημα: Πώς βρέθηκαν τα ζώα κατέληξαν τα ζώα στον τόπο που βρίσκονται σήμερα; Στα επεισόδια αυτά παρουσιάζονται η αρκούδα της Βόρειας Αμερικής, το άλογο της Ευρασίας, το καγκουρό της Αυστραλίας, ο πίθηκος της Νότιας Αμερικής και ο αφρικανικός ελέφαντας.

Η «Οδύσσεια των ζώων» κάνει πρεμιέρα στο Viasat Nature το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

«Η οδύσσεια των ζώων»: Οι θρυλικές μεταναστεύσεις των αγαπημένων μας ζώων σε μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ του Viasat Nature
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top