Λάιφσταϊλ

Οι δουλειές του σπιτιού που κάθε φοιτητής αποφεύγει να κάνει

Ως φοιτήτρια που μένει μόνη της είμαι ειδική πλέον στο συγκεκριμένο θέμα. Για να πω την αλήθεια όλες οι δουλειές του σπιτιού είναι απαίσιες και βαρετές, αλλά υπάρχουν μερικές που απλά δεν τις μπορώ με τίποτα ρε φιλέ! Καταρχάς είναι άδικο να καθόμαστε να κάνουμε κάθε μέρα δουλειές -δηλαδή έλεος- και κατά δεύτερον πιστεύω πως τις δουλειές τους σπιτιού θα έπρεπε να τις κάνει το σπίτι, όχι όλα έτοιμα. Νισάφι πια! Τέλος πάντων, αν γινόταν μια λίστα με τις χειρότερες δουλειές του σπιτιού αυτές θα ήταν σίγουρα οι παρακάτω.

Πιάτα

Χορηγούμενο

Trulli

Στο νούμερο ένα είναι ξεκάθαρα και με μεγάλη διαφορά το πλύσιμο των πιάτων. Κάθε τρεις και λίγο πρέπει να καθόμαστε να πλένουμε πιάτα και πριν ακόμη το καταλάβεις η στοίβα έχει φτάσει στους από πάνω. Πώς στο καλό γίνεται αυτό, ποτέ δεν θα το καταλάβω. Είναι ξεκάθαρο πως τα πιάτα είναι ύπουλα, ένα αφήνεις και μετά από λίγο βρίσκεις κατσαρόλες, ταψιά, ποτήρια παντού λες και είχες πάρτυ. Ίσως με πεις υπερβολική και τρελή αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. Και μόνο που σκέφτομαι ότι για το υπόλοιπο της ζωής μου πρέπει να πλένω πιάτα κάθε τρεις και λίγο νιώθω πως χάνω τόσο πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μου.

Χορηγούμενο

Trulli

Πλυντήριο

Το πλυντήριο είναι μισό κακό. Τι εννοώ; Δεν είναι θέμα να το βάλεις γιατί είναι εύκολο, το θέμα είναι να το βγάλεις και να μαζέψεις τα ρούχα. Έχει τύχει (δεν είμαι και πολύ περιφανή για αυτό) να έχω αφήσει ρούχα στο πλυντήριο πολλές (πάρα πολλές) μέρες  και όταν αποφάσισα να τα βγάλω η μυρωδιά δεν ήταν και πολύ καλή οπότε το ξαναέβαλα για να φύγει η μπόχα και μετά να τα απλώσω αμέσως. Η συμβουλή μου είναι να μην φτάσεις ποτέ σε αυτό το σημείο γιατί είναι ένας φαύλος κύκλος.

Σίδερο

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πόσο σπαστικό θα μπορούσε να είναι το σίδερο πριν την ηλικία των 15 που η μητέρα μου αποφάσισε πως ήμουν έτοιμη να σιδερώσω τα ρούχα όλης της οικογένειας. Νομίζω αυτή πρέπει να ήταν μια από τις πιο μελανές στιγμές της ζωής της μητέρας μου, γιατί η καταστροφή που επήλθε δεν ήταν και μικρή. Μερικά χρόνια από τότε μπορώ να πω πως ακόμα στο ίδιο επίπεδο είμαι απλά με λίγες αναβαθμίσεις. Πλέον δεν καίω τα ρούχα,  απλώς είναι χάλια σιδερωμένα. Φυσικά, πάντα τα σιδερώνω, όταν είναι να τα φορέσω. Για παράδειγμα, αν θέλω να βάλω το τζιν από την απλώστρα σήμερα τότε σήμερα θα το σιδερώσω. Έτσι μοιράζεται κάπως ο κόπος.

Όλες οι δουλειές είναι χάλια, αλλά αυτές που αναφέρω πιο πάνω είναι οι χειρότερες. Δεν γίνεται ρε φίλε και το πιο σπαστικό είναι ότι πρέπει να τις κάνεις κάθε τρεις και λίγο. Αν ήταν να τις κάνεις μια φορά το μήνα ας πούμε θα ήταν οκ, αλλά όχι και κάθε μέρα ρε παιδιά. Αυτό είναι πολύ κακό!

Οι δουλειές του σπιτιού που κάθε φοιτητής αποφεύγει να κάνει
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top