Λάιφσταϊλ

Οι φίλοι που έχουμε στη ζωή μας και τους λατρεύουμε

Υπάρχουν διάφοροι φίλοι στη ζωή μας. Με κάποιους κρατάμε αυτόν τον δεσμό από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι το τέλος, ενώ με κάποιους άλλους οι σχέσεις αυτές είναι εφήμερες. Στη ζωή μας συναντάμε πολλούς και διαφορετικούς φίλους, καθένας από αυτούς μας προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Οι παιδικοί μας φίλοι έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Είναι αυτοί που οι αναμνήσεις μαζί τους γεμίζουν την καρδιά μας με αγάπη. Ο δεσμός που χτίζουμε μαζί τους είναι ίσως ο πιο ισχυρός από όλες τις φιλίες που θα ακολουθήσουν. Περνάμε μαζί τους τα πιο αθώα μας χρόνια, τα πιο ανέμελα, τα χρόνια της ανιδιοτέλειας. Ακόμη και αν κάποια στιγμή χάσετε την επαφή που είχατε λόγω υποχρεώσεων, δουλειάς ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ξέρετε πως κάποια στιγμή θα έρθετε και πάλι κοντά. Αυτές είναι λεγόμενες αδελφικές φιλίες.

Υπάρχουν όμως και φίλοι που ήρθαν στη ζωή μας απρόοπτα. Στην αρχή σκεφτόσουν πως εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να κάνεις παρέα μαζί του. Είναι αυτός που έχει εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα και χαρακτήρα από εσένα. Και όμως έρχονται έτσι οι συγκυρίες που ξεκινάς και συναναστρέφεσαι μαζί του και καταλήγεις να δημιουργείς μια μοναδική φιλία. Μια φιλία διαφορετική από όλες τις άλλες. Διαφορετική όσο και αυτός ο φίλος σου από εσένα. Μια φιλία που σου επιφυλάσσει αξέχαστες στιγμές.

Υπάρχουν επίσης, οι φίλοι που δεν ήταν όπως τους περίμενες. Σε αντίθεση με την προηγούμενη κατηγορία φίλων, με τους συγκεκριμένους ταυτίστηκες από την πρώτη στιγμή και ένιωσες να σας ενώνουν πολλά κοινά σημεία. Μοιράστηκες πολλά μαζί τους και περάσατε δυνατές στιγμές. Στο πρόσωπο τους ίσως σκιαγράφησες τον ορισμό της φιλίας. Το πιο άσχημο ήταν όταν αυτοί οι φίλοι σε απογοήτευσαν, όταν τους είδες να αλλάζουν ,όταν δεν ήταν εκεί όπως τους περίμενες, όταν σταμάτησαν να αντιπροσωπεύουν τον ορισμό της φιλίας.

Όσο για τους φίλους της σχολής έρχονται να συνοδέψουν ανεπανάληπτες στιγμές. Είναι αυτοί που μαζί τους θα ανακαλύψεις έναν νέο κόσμο. Τον φοιτητικό. Και όχι μόνο θα τον ανακαλύψεις, αλλά για τα πρώτα φοιτητικά σας χρόνια θα είστε απλά στην κοσμάρα σας με ατέλειωτο ξενύχτι και διασκέδαση. Αργότερα τα πράγματα κάπως σοβαρεύουν και βρίσκετε σιγά σιγά και τον δρόμο για την σχολή. Πιθανότατα στο πρώτο εξάμηνο να ξεκινήσεις με μια παρέα περίπου στα δέκα άτομα. Στη συνέχεια θα ξεχωρίσεις κάποιους από αυτούς,. Το σίγουρο είναι ότι θα σου μείνουν ένας με δύο φίλοι διαμάντια.

Με τους φίλους μας είναι σαν να δημιουργούμε όλοι μαζί ένα παζλ.Με κάποιος ταιριάζουμε απόλυτα. Με άλλους βρίσκουμε απλά ένα κοινό σημείο επαφής. Μερικές φορές μας ξεγελάνε και νομίζουμε πως ταίριαξαν σε κάποια θέση. Κάποια στιγμή όμως παίρνει την τελική μορφή του. Πολλοί φίλοι θα περάσουν από τη ζωή μας. Καθένας κάτι θα δώσει και κάτι θα πάρει. Θα έρθουν όμως και οι φίλοι που είναι σαν τα λουλούδια που απλά σε γεμίζουν με χαρά και αγάπη.

Οι φίλοι που έχουμε στη ζωή μας και τους λατρεύουμε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top