Κινηματογράφος

«Οι Φωνές των νεκρών»: Πρεμιέρα για το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ στο Viasat History

Το Viasat History, το τηλεοπτικό κανάλι που ζωντανεύει το παρελθόν μέσα από βραβευμένα ντοκιμαντέρ και συναρπαστικές τηλεοπτικές σειρές, παρουσιάζει στους τηλεθεατές μια ολοκαίνουργια σειρά, το Φωνές των νεκρών, με την ειδική ιστορικό, συγγραφέα και παρουσιάστρια καθηγήτρια  Μπέτανι Χιουζ.  Σε αυτό το τριμερές ντοκιμαντέρ, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00, η Bettany ηγείται μιας ιατροδικαστικής έρευνας σχετικά με μερικά από τα πιο διαχρονικά μυστήρια του αρχαίου κόσμου, φέρνοντας τους θεατές πρόσωπο με πρόσωπο με εξαιρετικούς ανθρώπους του παρελθόντος που ανακαλύπτει στην πορεία.

Με βάση τα λιγοστά λείψανα και τα στοιχεία που συλλέγονται από τα υπάρχοντά τους, η Μπέτανι χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα στοιχεία και τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες για να δημιουργήσει οικεία πορτρέτα αυτών των λησμονημένων ψυχών. Και ενώ εξερευνά επικές και ενίοτε εκρηκτικές στιγμές της ιστορίας, αποκαλύπτει ακόμη και τον ήχο των χαμένων φωνών τους.

Αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες επιστημονικές και ιστορικές ανακαλύψεις, η Μπέτανι και η ομάδα της σκαλίζουν τα μυστικά του Τουταγχαμόν, φέρνοντας στο φως απαντήσεις που έχουν διαφύγει από τους αιγυπτιολόγους για δεκαετίες και ανακαλύπτοντας ανησυχητικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Τουταγχαμόν προερχόταν από έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο βασιλικές ίντριγκες, όπου ο πατέρας του ήταν ατιμασμένος και η μητέρα του δολοφονήθηκε βάναυσα.

Η Μπέτανι μελετάει σε βάθος τις τελευταίες έρευνες και τα νέα στοιχεία, ανασυνθέτοντας την ταυτότητα και τη μοίρα πέντε θυμάτων της καταστροφικής έκρηξης του Βεζούβιου – ενός μικρού αγοριού, ενός στρατιώτη, μιας εγκύου γυναίκας, ενός σκλάβου και ενός επιστάτη. Με τη βοήθεια ενός ειδικού γεωλόγου, συνενώνει τις λεπτομέρειες της μοιραίας αντίστροφης μέτρησης που κατέληξε σε μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας. Η σειρά παρουσιάζει επίσης τις τελευταίες γεωλογικές και ιατροδικαστικές έρευνες, αποκαλύπτοντας την αλληλουχία των γεγονότων που έλαβαν χώρα όταν ο Βεζούβιος εξερράγη, με αποκορύφωμα τον τραγικό και συγκλονιστικό θάνατο των χαρακτήρων μας και τη βίαιη καταστροφή της Πομπηίας και του Ερκουλάνεουμ.

Το Φωνές των νεκρών φέρνει τους θεατές πρόσωπο με πρόσωπο με ξεχωριστούς χαρακτήρες του παρελθόντος – σε μερικές από τις πιο επικές στιγμές της ιστορίας. Πρεμιέρα στο Viasat History σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, από την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00.

«Οι Φωνές των νεκρών»: Πρεμιέρα για το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ στο Viasat History
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top