Σούξου -Μούξου

Οι φράσεις-δηλητήριο που μπορούν να διαλύσουν τη σχέση σου σε μια στιγμή

Είναι η στιγμή που τα νεύρα σου έχουν χτυπήσει κόκκινο και δεν ξέρεις τι λες. ‘Η μάλλον ξέρεις πως τα λόγια σου εκείνη την στιγμή είναι δηλητήριο, αλλά θέλεις πολύ να το πεις για να ξεσπάσεις. Είναι αυτές οι φράσεις που μπορούν να κάνουν κομμάτια και θρύψαλα την σχέση σου. Ποιες ατάκες μας έχουν λοιπόν αυτή τη δύναμη της καταστροφής;

#1 Παχυνες λιγο ε;

Όποιος άντρας τολμήσει να ξεστομίσει αυτή την τόσο μικρή, αλλά αδίστακτη λέξη είναι αντιμέτωπος με δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο να υπομείνει γκρίνια για πάρα πολλές μέρες και ΊΣΩΣ κάνει μεγάλη προσπάθεια για συγχώρεση. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι κάπου εδώ η σχέση σας να τελείωσε.

#2 Μη με ξαναπαρεις τηλεφωνο.

Όταν πάνω στον καβγά έχει χαθεί κάθε επικοινωνία με την λογική σου και απλά ξεστομίζεις νευριασμένες φράσεις, έρχεται και αυτή. Το χειρότερο από όλα είναι όταν την ίδια στιγμή συνειδητοποιείς ότι το τηλέφωνο έκλεισε. Το ακόμα χειρότερο είναι όταν όντως δεν σε ξαναπαίρνει.Όχι, ούτε έπεσε η γραμμή, ούτε έκλεισε το κινητό του από μπαταρία. Απλά έκανε αυτό που του είπες.

#3 Αλλαξες. Δεν εισαι οπως πριν.

Αυτή η φράση είναι μαχαίρι στην καρδιά. Όταν κάποιος σε βλέπει διαφορετικό από αυτό που είχε γνωρίσει γεμίζεις με ανασφάλεια. Νιώθεις πως για να σου λέει πως άλλαξες, ίσως δεν νιώθει πια το ίδιο ή πως μπορεί να μην του αρέσεις όπως στην αρχή.

#4 Δεν εισαι σαν το *ταδε*.

Η σύγκριση δεν έκανε καλό ποτέ και σε καμία σχέση. Με το να περιγράφεις πόσο καλός σύντροφος είναι ο φίλος της κολλητής σου ή πόσο ταλαντούχος είναι κάποιος φίλος σου, αυτόματα κάνεις το ταίρι σου να νιώσει πως αυτός δεν κάνει τίποτα για εσένα και πως όλοι οι άλλοι είναι πολλοί καλύτεροι.

#5 Αν δεν σ΄αρεσει, φυγε.

Αυτή η φράση έρχεται πάντα μετά από κάποιο παράπονο για την συμπεριφορά σου. Δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν έχεις καμία διάθεση να αλλάξεις κάτι στην συμπεριφορά σου, κοινώς «σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

 

Στον επόμενο καβγά συνιστώ ηρεμία, ώστε να αποφύγουμε όλες αυτές τις ατομικές φράσεις-βόμβες. Πάρε, βρε παιδί μου, και μερικές βαθιές ανάσες να ξεθολώσει το μυαλουδάκι σου.

Οι φράσεις-δηλητήριο που μπορούν να διαλύσουν τη σχέση σου σε μια στιγμή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top