Κοινωνικά

Οι πρώτες αρετουσάριστες φωτό στο Vogue είναι γεγονός

Το περιοδικό Vogue Italia αποφάσισε για πρώτη φορά να δημοσιεύσει αρετουσάριστες φωτογραφίες μοντέλων και πιο συγκεκριμένα της Ashley Graham. Ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα με καμπύλες, στην οποία δεν αρέσει ο χαρακτηρισμός plus size, έχει πρωταγωνιστήσει σε αναρίθμητα εξώφυλλα και αποφάσισε να είναι ο εαυτός της για άλλη μια φορά. Πόζαρε λοιπόν στην ιταλική Vogue με τα εσώρουχα, χωρίς να υποστούν καθόλου ρετούς οι φωτογραφίες της και αυτό σημαίνει πως δεν επεξεργάστηκαν κάποιο σημείο του σώματος της και δεν εξαφάνισαν κάποιο σημάδι.

Η Ashley Graham για άλλη μια φορά δεν δίστασε να αγκαλιάσει το σώμα της έτσι όπως είναι. Kάθε ατέλεια, κάθε σημάδι αγαπήθηκε και για αυτό ακριβώς η ίδια είναι πρότυπο του κινήματος body positivity. Θέλει να κάνει αισθητό πως νιώθει άνετα στο σώμα που είναι και πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να αισθάνονται έτσι. Αξιοσημείωτο είναι αυτό που της είχε πει η μητέρα της, όταν η ίδια σκόπευε να παρατήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ. «Δεν έχει σημασία τι πιστεύεις εσύ για το σώμα σου, επειδή το σώμα σου προορίζεται να αλλάξει τη ζωή κάποιου».

Όλοι χρειαζόμαστε ένα άτομο για να μας κάνει να νιώσουμε άνετα με το σωματότυπο μας, να μην ντρεπόμαστε και να αποδεχτούμε την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τα σώματα όλων μας. Ένα από αυτά τα άτομα λοιπόν είναι η Ashley Graham. Είναι η φωνή που σου ψιθυρίζει τα θετικά στοιχεία, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

Πλέον δεν πρόκειται απλώς για το σώμα της αλλά για την στάση της απέναντι σε αυτό το θέμα. Η προβολή αρετουσάριστων φωτογραφιών αποδεικνύει στον γυναικείο πληθυσμό πως κανείς δεν είναι τέλειος, καταρρίπτοντας τα απαιτητικά και μη ρεαλιστικά στάνταρ που θέτει η βιομηχανία του μόντελινγκ.

Το αληθινό κρύβει περισσότερη ομορφιά από όση πιστεύουμε, αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε έτσι ώστε να αγαπήσουμε αυτό που έχουμε και να μην κυνηγάμε το ψεύτικο και το φαινομενικά τέλειο. Τι καλύτερο από ανθρώπους που αγαπούν, παρά μισούν.

Οι πρώτες αρετουσάριστες φωτό στο Vogue είναι γεγονός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top