Κινηματογράφος

Οκτώβριος στο Viasat Nature: Πρεμιέρα για την επική σειρά ντοκιμαντέρ “Ο άγριος καιρός του Καναδά”

Τον Οκτώβριο στο Viasat Nature κάνει πρεμιέρα η επική σειρά ντοκιμαντέρ «Ο άγριος καιρός του Καναδά» την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 15:00. Η σειρά ερευνά πώς έχουν διαμορφωθεί περιβάλλον, άγρια φύση και κάτοικοι του Καναδά με βάση τέσσερα σημαντικά στοιχεία του καιρού: άνεμος, βροχή, κρύο και ήλιος.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου, θα γνωρίσουμε ζώα εφοδιασμένα με «υπεραισθήσεις» που τους δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να ακούνε και να οσφραίνονται το θήραμά τους, αλλά και να το εντοπίζουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ενώ τα ίδια παραμένουν αόρατα. «Οι νυχτερινοί κυνηγοί της Αφρικής» παρουσιάζει τις διαφορετικές θανατηφόρες τεχνικές που χρησιμοποιούν λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και ύαινες για να κυνηγήσουν στη διάρκεια της νύχτας.

Άγριος καιρός του Καναδά

Πρεμιέρα Κυριακή 10 Οκτωβρίου, 15:00

Αριθμός επεισοδίων: 4 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Wild Canadian Weather

Έτος: 2021

Από τον βραβευμένο σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας Τζεφ Τέρνερ έρχεται μια επική σειρά για τη φύση που παρακολουθεί ιστορίες που εκτυλίσσονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες διαμορφώνουν το περιβάλλον, καθορίζουν τον κύκλο ζωής της άγριας φύσης και εξωθούν τον άνθρωπο να δοκιμάσει τα όριά του. Η σειρά ερευνά πώς έχουν διαμορφωθεί περιβάλλον, άγρια φύση και κάτοικοι του Καναδά με βάση τέσσερα σημαντικά στοιχεία του καιρού: άνεμος, βροχή, κρύο και ήλιος. Από τις χιονοθύελλες πολικής δίνης μέχρι τις ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές, ο φυσικός κόσμος έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί για να επιβιώνει κάτω από τις πιο ακραίες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στον πλανήτη.

Νυχτερινοί κυνηγοί της Αφρικής

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, 20:50

Αριθμός επεισοδίων: 1 x 60 λεπτά

Πρωτότυπος τίτλος: Africa’s Hunters of the Night

Έτος: 2021

Οι κυνηγοί της Αφρικής βγαίνουν από τις κρυψώνες τους τη νύχτα. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις διαφορετικές θανατηφόρες τεχνικές που χρησιμοποιούν λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και ύαινες για να κυνηγήσουν στη διάρκεια της νύχτας. Τα ζώα αυτά είναι εφοδιασμένα με «υπεραισθήσεις» που τους δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να ακούνε και να οσφραίνονται το θήραμά τους, αλλά και να το εντοπίζουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ενώ τα ίδια παραμένουν αόρατα. Φακοί εξαιρετικά ευαίσθητοι στο φως και θερμικές κάμερες μας βοηθούν να δούμε τον νυχτερινό κόσμο τους και να κατανοήσουμε γιατί αυτά τα ζώα είναι αδιαμφισβήτητα οι τέλειοι κυνηγοί της Αφρικής.

Οκτώβριος στο Viasat Nature: Πρεμιέρα για την επική σειρά ντοκιμαντέρ “Ο άγριος καιρός του Καναδά”
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top