Σούξου -Μούξου

Όλα αυτά που κάνουμε σε μια σχέση γιατί φοβόμαστε μην πληγωθούμε

Όλοι θα έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή μας να έχουμε πασχίσει για να φτιάξουμε την τέλεια σχέση. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει, συμπεριφερόμαστε άψογα για να μην χαλάσει αυτή η τέλεια εικόνα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού που θα ζήλευαν όλοι, σκεφτόμαστε πριν κάνουμε ή πούμε κάτι και γενικά έχουμε μία «τακτοποιημένη» και «προγραμματισμένη» σχέση. Όπως ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.

Ίσως επειδή μια προηγούμενη άσχημη εμπειρία μας έκανε καχύποπτους και δεν θέλουμε να την ξαναπατήσουμε, ίσως επειδή προδοθήκαμε και πάψαμε να πιστεύουμε στην αληθινή αγάπη, ίσως το παρακάναμε και δώσαμε παραπάνω από αυτά που έπρεπε και είναι καιρός να κρατήσουμε και κάτι για τον εαυτό μας και να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Ίσως πάλι επειδή θέλουμε να αποδείξουμε σε εμάς ή στους άλλους ότι καταφέραμε να φτιάξουμε μια όμορφη σχέση που θα κρατήσει.

Πράγματι, ο φόβος του να πληγωθούμε μας οδηγεί πολλές φορές σε λάθος συμπεριφορές. Θεωρούμε για παράδειγμα ότι το να κρατήσουμε κρυφή την σχέση μας ίσως είναι καλύτερο από το να το μάθουν όλοι, φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, άγνωστοι και μας «πιάσουν» στο στόμα τους. Μετά άντε να σωθούμε από το κακό μάτι. Είναι θα μου πεις και οι πρώην που μπορεί να καραδοκούν και άρα εάν δουν ότι έχει μπει κάποιος άλλος στη θέση τους, θα αρχίσουν την πολιορκία. Επίσης, περνά από το μυαλό μας η σκέψη ότι εάν δεν κρατήσει για πολύ αυτή η σχέση, μετά θα «εκτεθούμε» στα μάτια όλων αυτών που θαύμαζαν την σχέση μας. Θα πρέπει να εξηγήσουμε στο καθένα το πώς και το γιατί, ώστε να μην πιστέψουν ότι «αποτύχαμε» σε μια ακόμη σχέση.

Από την άλλη, αποφεύγουμε να συζητάμε με τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας τα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκύψει και μας απασχολούν. Ίσως φοβόμαστε να παραδεχθούμε και στον ίδιο μας τον εαυτό ότι η σχέση μας δεν είναι ιδανική όπως θέλαμε να πιστεύουμε. Κλείνουμε λοιπόν τα μάτια μπροστά στα προβλήματα με τη δικαιολογία ότι «εντάξει, σιγά το πράγμα, δεν χρειάζεται να το κάνω ολόκληρο θέμα». Ακόμη, συμβιβαζόμαστε με καταστάσεις και συμπεριφορές. Δεν διαφωνούμε με κάτι που θα μας ενοχλήσει, ώσπου τελικά φτάνουμε στο χωρισμό, γιατί στην προσπάθειά μας να μην πληγωθούμε, πετύχαμε ακριβώς το αντίθετο.

Βέβαια, το ότι έτυχε να ζήσεις στο παρελθόν κάποιες άσχημες στιγμές και να πληγωθείς, δεν σημαίνει ότι αυτές θα τις κουβαλάς μαζί σου για πάντα. Στο χέρι σου είναι να τις αφήσεις πίσω και να κρατήσεις μόνο αυτά που σου έμαθαν ως χρήσιμα tips, ώστε να κρατάς μικρό καλάθι στις σχέσεις σου, αλλά παράλληλα χωρίς να φοβάσαι να εκφράσεις αυτά που νιώθεις. Πώς όμως θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε μια φυσιολογική σχέση και παράλληλα να σωθούμε από λάθη του παρελθόντος; Αυτό είναι κάτι που ο καθένας οφείλει να «δουλέψει» μόνος του, ώστε να καταφέρει να βρει το μέτρο στη ζωή του.

Keep in mind: Εάν δεν ζήσεις και λίγο ξέγνοιαστα χωρίς πρέπει και τύπους και δεν απολαύσεις το υπέροχο αυτό συναίσθημα του έρωτα, δεν θα αξιοποιήσεις την ζωή όπως της αρμόζει. Και να θυμάσαι ότι καλό θα σου κάνει «να φας και τα μούτρα σου»! Δεν ζεις σε ταινία, αλλά στον πραγματικό κόσμο όπου δεν είναι όλα εύκολα και κυρίως οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτοι. Άρα, ζήσε τη ζωή και ευχαρίστησέ την και για τα καλά και για τα άσχημα που θα σου μάθει.

Όλα αυτά που κάνουμε σε μια σχέση γιατί φοβόμαστε μην πληγωθούμε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top