Μασαbook

Όσοι τρώνε παγωτό για πρωινό είναι πιο έξυπνοι

Έχω πειστεί πως οι επιστήμονες δουλεύουν για εμάς. Σύμφωνα λοιπόν, με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Tokyo’s Kyorin, όσοι τρώνε παγωτό για πρωινό, είναι πιο έξυπνοι.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να καταλήξουν σε αυτό συμπέρασμα, ήταν να συγκεντρώσουν μερικούς ανθρώπους και να τους «βασανίζουν» κάθε μέρα δίνοντάς τους να φάνε παγωτό αμέσως μόλις ξυπνούσαν. Στη συνέχεια τους έβαζαν να κάνουν αρκετά πιεστικές δουλειές σε υπολογιστή αναπαριστώντας συνθήκες εργασίας.
Οι ερευνητές συνέκριναν αυτά τα άτομα με άλλα που δεν είχαν καταναλώσει παγωτό και διαπίστωσαν πως οι πρώτοι είχαν καλύτερες αποδόσεις από τους άλλους.

Εκτιμούν πως το παγωτό τους βοήθησε να είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Για να εξεταστεί εάν όντως τα αποτελέσματα αυτά οφείλονταν στο σοκ που προκαλούσε στον εγκέφαλο η χαμηλή θερμοκρασία του παγωτού ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας Yoshihiko Koga έκανε το πείραμα με κρύο νερό. Τα αποτελέσματα ήταν πάλι τα ίδια, αλλά με το παγωτό να κρατάει πολύ πιο ψηλά το επίπεδο εγρήγορσης σε σχέση με το κρύο νερό.

Βλέπεις λοιπόν πως όλα συνωμοτούν στο να μην μπορείς να κάνεις δίαιτα. Όλοι είναι υπέρ στο να τρως το τέλειο αυτό γλυκό του καλοκαιριού και στην τελική ποιος είσαι εσύ που θα αμφισβητήσεις την επιστήμη; Απόλαυσε λοιπόν όσο μπορείς το αγαπημένο σου γλυκό και αν σου λένε ότι τρως πολύ, στείλε τους αυτό το άρθρο.

Όσοι τρώνε παγωτό για πρωινό είναι πιο έξυπνοι
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top