Σούξου -Μούξου

Όταν η κολλητή σου περνάει αποκλειστικά χρόνο με το αγόρι της και σε «γράφει»

Σε κάθε παρέα θα υπάρχει αυτός ο τύπος κοπέλας που όταν ερωτεύεται χάνει το μυαλό της, τη γη κάτω από τα πόδια της και γενικότερα περνά η ζωή της σε μια άλλη διάσταση. Και μάντεψε! Αυτή η κοπέλα θα τυχαίνει να είναι η κολλητή σου! Και κάπως έτσι, προτού καλά καλά το καταλάβεις, η καλύτερή σου φίλη αρχίζει να απομακρύνεται με ελαφρά πηδηματάκια. Η ίδια δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ή δεν θέλει να παραδεχτεί ότι πράγματι έχει χαθεί από την παρέα και ότι περνά τον περισσότερο χρόνο με το αγόρι της. Οπότε το σχέδιο «πώς να αντιμετωπίσω το ερωτοχτύπημα της κολλητής μου» θα είναι πιο δύσκολο από ότι το περιμένεις!

Στην αρχή κάθε σχέσης είναι απολύτως φυσιολογικό να περνάμε τον περισσότερο χρόνο με το αγόρι μας, γιατί ο ενθουσιασμός και η τρέλα χτυπάνε κόκκινο. Επομένως, εσύ ως φίλη δείχνεις κατανόηση, καθώς και εσύ τα ίδια θα έκανες στη θέση της. Με τον καιρό όμως, βλέπεις ότι δεν ήταν μόνο ο ενθουσιασμός της αρχής, αλλά ότι τα παιδιά έχουν αποκλειστεί από τους πάντες και τα πάντα και ζουν τον έρωτά τους σαν να μην υπάρχει αύριο.

Σιγά σιγά αρχίζουν και οι γνωστές δικαιολογίες του τύπου «εε έχω να τον δω καιρό και αύριο δε θα μπορέσουμε να βρεθούμε γιατί θα έχει κάτι υποχρεώσεις» (τις οποίες όλως τυχαίως θα έχει τελειώσει εγκαίρως και τελικά θα βρεθούν) ή «εντάξει του υποσχέθηκα να βγούμε σήμερα οπότε δε μπορώ να του το ακυρώσω». Επιπλέον, συνηθισμένο το φαινόμενο του «κανονίζουμε να βγούμε κοριτσοπαρέα και τσουπ εμφανίζεται και το αμόρε της κολλητής χωρίς να μας έχει προειδοποιήσει κανείς από τους δύο». Για να μη μιλήσω για την στιγμή που έχουμε βγει για ποτό και στη μία ώρα ακούγεται η κολλητή «εγώ φεύγω τώρα, πάω να βρω τον Κώστα», ή όπως τέλος πάντων λένε αυτόν που έχει πάρει μονοπώλιο την καλύτερή σου φίλη, αλλά και που η ίδια δε φαίνεται να χαλιέται με αυτή την κατάσταση.

Όλα αυτά, όπως μπορούμε όλες οι ομοιοπαθούσες κολλητές να καταλάβουμε, προκαλούν μία αμηχανία, μία στενοχώρια, ένα προβληματισμό για το πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Μια πρώτη προσέγγιση του θέματος θα μπορούσε να γίνει, όταν θα τύχει να βγείτε οι δυο σας για καφέ. Εκεί με κομψό και έμμεσο τρόπο θα της δώσεις να καταλάβει ότι έχεις ενοχληθεί από την όλη κατάσταση χωρίς όμως να υπερβάλλεις γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί παρεξήγηση και να βγεις εσύ η forever alone ζηλιάρα κολλητή που θέλεις να τους χωρίσεις.

Επίσης, εάν δεις ότι η φίλη σου δεν παίρνει από λόγια, θα μπορούσες να ακολουθήσεις μια διαφορετική τακτική, που μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική: Να κανονίσεις μια έξοδο με την υπόλοιπη παρέα χωρίς να την ενημερώσεις. Αυτό σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο και το πιο πιθανόν είναι να δημιουργήσει μια κάποια απορία και ανησυχία στο μυαλό της.

Όταν η κολλητή σου περνάει αποκλειστικά χρόνο με το αγόρι της και σε «γράφει»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top