Σούξου -Μούξου

Όταν λες «σ’αγαπώ» για πρώτη φορά, αλλά δεν παίρνεις απάντηση

Είναι από τις στιγμές που θα ήθελες πραγματικά να γύριζες τον χρόνο πίσω, σ’ εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα προτού διατυπώσεις αυτή την μία και μοναδική λέξη που κρύβει πολλά και αποκαλύπτει ακόμη περισσότερα. Γιατί όπως και να το κάνουμε το ρήμα αυτό βρίσκει τον αληθινό προορισμό του μόνο όταν λάβει την ίδια ανταπόκριση. Διαφορετικά, στέκει μετέωρο και πληγωμένο και είναι τότε που οι δύο αυτοί άνθρωποι αποφασίζουν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Συνήθως, όταν διατυπώνουμε την λέξη «σ’ αγαπώ», το κάνουμε είτε επειδή έτσι νιώσαμε εκείνη την στιγμή είτε επειδή το σκεφτόμασταν καιρό και είχαμε σχεδιάσει το πότε και το πώς είτε σε μια στιγμή αδυναμίας, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λέξη θα τραβήξει όλη την προσοχή και έτσι μ’ έναν μαγικό τρόπο θα σταματήσουν και οι καβγάδες και οι τσακωμοί.

Μόνο την στιγμή εκείνη που η ίδια η λέξη μας ξεπερνάει και βγαίνει αβίαστα από μέσα μας χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς εγωιστικά κίνητρα και συμφέροντα, μόνο τότε δεν σκεφτόμαστε την απάντηση, την αντίδραση του άλλου. Γιατί όντας πλήρως συνειδητοποιημένοι γι’ αυτό που νιώθουμε, μας είναι αρκετό που καταφέραμε να δείξουμε στο πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας αυτό που πραγματικά νιώθουμε. Γιατί κακά τα ψέματα, θέλει και θάρρος να πεις πρώτος το πολυπόθητο «σ’ αγαπώ»!

Ό,τι και να λέμε βέβαια, ενδόμυχα θα υπάρχει πάντοτε η ελπίδα να λάβουμε την ίδια απάντηση και από την άλλη πλευρά. Γιατί όταν μια γνωριμία εξελίσσεται σε μια όμορφη σχέση και με τον καιρό δημιουργούνται αμοιβαία συναισθήματα, λογικό είναι να περιμένεις και ότι το δικό σου «σ’ αγαπώ» θα κουμπώσει με το «και εγώ» του άλλου.

Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Και τι εννοώ; Δεν σημαίνει ότι επειδή εσύ το έχεις με τα λόγια και τους μακροσκελείς λόγους σου περί αγάπης και έρωτα, ότι και ο άλλος είναι ο τύπος των γλυκόλογων και των ποιημάτων. Και μεταξύ μας, μπουχτίσαμε από ρομάντζα και λόγια βγαλμένα από ταινίες, αφού στα δύσκολα όλοι το έβαλαν στα πόδια. Γι’ αυτό λοιπόν, πριν απογοητευτείς, σκέψου ότι ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου ίσως έχει άλλους τρόπους να αποδεικνύει την αγάπη του. Προτιμάει να δείχνει με πράξεις αυτό που νιώθει, παρά με λόγια που πολλές φορές δεν είναι παρά λόγια του αέρα που ξεχνιούνται ή λέγονται μόνο και μόνο για να ειπωθούν.

Keep in mind: Η αγάπη είναι κάτι βαθύτερο, κάτι που χτίζεται με τον καιρό και όχι στην στιγμή. Γι’ αυτό μη μένεις σε λέξεις που λέγονται σε μια στιγμή, αλλά επεδίωκε τις πράξεις που αποκαλύπτουν κάτι πιο ουσιαστικό.

Όταν λες «σ’αγαπώ» για πρώτη φορά, αλλά δεν παίρνεις απάντηση
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top