Κοινωνικά

Όταν το YouTube αποφάσισε πως τα video με LGBT περιεχόμενο είναι ακατάλληλα

Προσφάτως το YouTube δημοσίευσε μία δήλωση ως απάντηση απέναντι στις κατηγορίες που δέχτηκε ότι μεροληπτεί κατά των LGBTQ χρηστών, κρύβοντας το περιεχόμενο συγκεκριμένων βίντεο στο Restricted Mode. Η δημοσίευση αυτή κοινοποιήθηκε αφού αρκετοί LBGTQ χρήστες και vloggers ανακάλυψαν ότι βίντεο με θέματα που αφορούν σχέσεις και σωματική έλξη είναι μη ορατά στο Restricted Mode. Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε και το hashtag #YouTubeIsOverParty στο Twitter κάνοντας αισθητή την αποδοκιμασία τους.

Στην δήλωση, λοιπόν, που δημοσίευσαν οι YouTube Creators μέσω Twitter, αναφέρεται πως τα LGBTQ βίντεο είναι εμφανή και προσιτά στο Restricted Mode, αντιθέτως βίντεο που παρουσιάζουν πιο ευαίσθητα θέματα πιθανόν να μην είναι. Η κριτική επομένως ήρθε αφότου πολλοί χρήστες διαπίστωσαν πως βίντεο τους που σχετίζονται με ομόφυλες σχέσεις, crushes, και αποδοχή αυτού που έκρυβε ο καθένας, κρύβονται όταν ενεργοποιείτε το Restricted Mode. Μία από αυτούς τους χρήστες, ήταν και η αγγλίδα YouTuber Rowan Ellis, μέσω της οποίας πολλοί άλλοι οδηγήθηκαν στην ίδια ανακάλυψη.

Το YouTube κατά συνέπεια απολογήθηκε λέγοντας πως «είμαστε περήφανοι να εκπροσωπούμε τις φωνές των LGBTQ ατόμων στην πλατφόρμα μας, καθώς η LGBTQ κοινότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ύπαρξης του YouTube». Ωστόσο η εταιρία δεν διευκρίνισε ποια θεωρούνται πιο «ευαίσθητα» θέματα με αποτέλεσμα να μην είναι ορατά στο Restricted Mode.

Αυτή η διαπίστωση που έγινε από τους LGBTQ χρήστες δημιουργεί αμφιβολίες ως προς το γεγονός αν ο περιορισμός αυτός εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ή αποτελεί μια καθιερωμένη πολιτική που έγινε πρόσφατα αντιληπτή. Όπως και να έχει, αποτελεί πρόβλημα η φίμωση του λόγου, των απόψεων και των εμπειριών κάποιων ανθρώπων λόγω των προτιμήσεων τους. Η διαφορετικότητα δεν πρέπει να απομονώνεται, αλλά να αγκαλιάζεται και να προωθείται, να προωθείται κυρίως για να μπορέσουν οι άνθρωποι να νιώσουν ευπρόσδεκτοι, για να εξαλειφθεί ο φόβος και η μισαλλοδοξία. Η διαλλακτικότητα απέναντι στους ανθρώπους μπορεί να γεννήσει την αγάπη και την συντροφικότητα, στοιχεία απαραίτητα που συχνά εκλείπουν. Αντιθέτως το μίσος, μόνο κακό θα σπέρνει και πόνο.

Το θετικό είναι πως το YouTube απολογήθηκε και δεσμεύτηκε να επανορθώσει προκειμένου να μην αποκλείεται κανένα βίντεο, από την δυνατότητα της δημοσίευσης, με βάση το περιεχόμενο του.

Όταν το YouTube αποφάσισε πως τα video με LGBT περιεχόμενο είναι ακατάλληλα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top