Βιβλίο

Παιδικά βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε ως φοιτητές

Τα βιβλία μας ταξιδεύουν και μας κάνουν να ονειρευόμαστε άλλα μέρη, άλλες εποχές και τελείως διαφορετικές συνθήκες. Αυτό είναι και το συναρπαστικό άλλωστε. Έτσι, αφήνουμε για λίγο τα πάντα στην άκρη, χαλαρώνουμε και είμαστε έτοιμοι να αφεθούμε στη μαγεία ενός μοναδικού βιβλίου. Τη δύναμη αυτή, έχουν ακόμη και τα παραμύθια. Μπορεί στο μυαλό μας να είναι για παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς περιέχουν καταστάσεις και διδάγματα για όλες τις ηλικίες.

 

ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Πρόκειται για αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της ‘Αλκης Ζέη. Η Μυρτώ και η Μέλια (Μέλισσα) είναι δύο μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν στη Σάμο, το 1936. Ο παππούς τους διηγείται στις αδερφές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και εκείνες απολαμβάνουν να τον ακούνε. Μεγάλη σημασία έχουν όμως γι’ αυτές οι ιστορίες που τους λέει ο ξάδερφός τους σχετικά με το καπλάνι.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Φυσικά, δεν γίνεται να λείπει από αυτή τη λίστα, το υπέροχο αυτό παραμύθι που έχει αφήσει εποχή. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Περνάει μηνύματα για τη ζωή μέσω των παρατηρήσεων και μας βάζει σε σκέψεις. Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, το Μικρό Πρίγκιπα, γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο Μικρός Πρίγκιπας αρχίζει να του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες καθώς και τους ανθρώπους που έχει συναντήσει. Με έναν τόσο μοναδικό τρόπο μας δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούμε με θέματα όπως η ανθρωπιά και η φιλία και όλα αυτά μέσα από την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.

ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ

Ένα βιβλίο με μεγάλη ιστορία καθώς αποτέλεσε το πρώτο αναγνωστικό στην ελληνική γλώσσα. Μια ομάδα 26 παιδιών περνούν μόνα τους έχοντας την άδεια των γονιών τους τις καλοκαιρινές διακοπές στα βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί, στο υπέροχο ελληνικό τοπίο και καθώς έρχονται σε επαφή με τη φύση, μαθαίνουν να λειτουργούν όλα μαζί, να βοηθάει και να σέβεται το ένα το άλλο και γενικά να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία. Αξίζει λοιπόν, να το διαβάσετε καθώς υπήρξε ένα βιβλίο με μεγάλη σημασία που συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας.

O ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ

Ένα τρυφερό βιβλίο που ίσως διαβάζοντας τον τίτλο σας φαίνεται κάπως παιδικό. Όμως, περνάει τόσα μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη και την ανθρωπιά που καταφέρνει να μας συγκινήσει. Κι όλα αυτά μέσα από την ιστορία μιας σκυλίτσας με το όνομα Μαλλιαρούλα. Πολλές φορές δεν χρειάζονται περίπλοκες πλοκές και νοήματα για να καταλάβουμε πράγματα για τη ζωή.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Ένα κορίτσι έχοντας αρκετή φαντασία ξεκινάει από έναν παραμυθένιο κόσμο και σύντομα βρίσκεται μπλεγμένη σε δύσκολες καταστάσεις. Καλείται λοιπόν να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες λόγω του ταξιδιού της στη Σμύρνη. Μεταφερόμαστε στην εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής και βλέπουμε τις δυσκολίες της εποχής. Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο που μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Παιδικά βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε ως φοιτητές
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top