Κοινωνικά

Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές να παίζουν με τον εαυτό τους

Τον περασμένο Αύγουστο, σε μία παρουσίαση για τους πρωτοετείς φοιτητές, το Rochester Institute of Technology έδωσε μία διαφορετική λύση προκειμένου να αποφευχθεί η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του Πανεπιστημίου και γενικότερα με το σύνθημα «Rub one out». Πιο συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο ενθάρρυνε τους φοιτητές να αυτοϊκανοποιούνται, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Ένας μαθητής, ο οποίος δεν περίμενε μία τέτοια παρουσίαση, ανέβασε μία φωτογραφία στο Twitter, στην οποία πρωταγωνιστεί ο χαρακτήρας Roo από το παιδικό της Disney Winnie The Pooh, με το σύνθημα «Η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να αποτρέψει την σεξουαλική επίθεση».

464082

Η παρουσίαση αυτή στόχευε σε μία ξεκάθαρη προσέγγιση, χρησιμοποιώντας παράλληλα το χιούμορ για τονίσει σημαντικά γεγονότα. Αποτέλεσε μέσο ευαισθητοποίησης και προώθησης της συζήτησης σχετικά με το πώς μπορούν να σταματήσουν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην πανεπιστημιούπολη. Η παρουσίαση αποσκοπούσε στο να εξηγήσει στους φοιτητές γιατί δεν πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιες, όχι απλώς να αναφέρει ότι δεν πρέπει να τις εφαρμόζουν. Έτσι, το θέμα παρουσιάστηκε από μία σκοπιά που μπορούσαν εύκολα να αντιληφθούν οι φοιτητές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Rochester Institute of Technology απολογήθηκε σε όσους προσβλήθηκαν από την συγκεκριμένη παρουσίαση. Επισήμανε πως είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια να πραγματοποιούν ειλικρινείς συζητήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις ευαισθησίες ορισμένων πάνω σε αυτή τη θεματολογία.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά κατά πόσο η παρουσίαση του Πανεπιστημίου ήταν επιτυχής ή όχι, καθώς έθιξε ένα σημαντικό αλλά και συνάμα δύσκολο θέμα. Αποτέλεσε ωστόσο μια προσπάθεια ενημέρωσης, απαραίτητης στους χώρους της εκπαίδευσης, που πρέπει να γίνεται συχνότερα, πιο οργανωμένα και σε μεγαλύτερη έκταση. Έφτασε ο καιρός να επαναπροσδιοριστούν ορισμένα φαινόμενα και να μην αποσιωπούνται.

Πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές να παίζουν με τον εαυτό τους
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top