Λάιφσταϊλ

Παράδοξο και όμως αληθινό. Η Νομική Σχολή της Ινδίας θα παραδίδει μαθήματα «Χάρι Πότερ»

Κι όμως είναι γεγονός! Στη Νομική Σχολή Καλκούτας στην Ινδία θα παραδίδεται μάθημα βασισμένο στη μαγική κοινωνία του Harry Potter. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές θα μελετήσουν την σκλαβιά των ξωτικών του σπιτιού, τις διακρίσεις κατά των λυκανθρώπων και τις συνθήκες μέσα στο Azkaban.

Το μάθημα αναμένεται να αρχίσει τον Δεκέμβριο, όπου οι φοιτητές θα διδαχθούν τις αρχές του σύμπαντος του Χάρι Πότερ. Η ιδέα ανήκει στον επίκουρο καθηγητή Kumar Guha, ο οποίος δημιούργησε το μάθημα που θα ονομάζεται “Μια διεπαφή μεταξύ λογοτεχνίας μυθοπλασίας φαντασίας και νόμου: Ειδική εστίαση στα βιβλία του Harry Potter”. Οι φοιτητές αναμένεται «να έχουν ήδη διαβάσει όλα τα βιβλία τουλάχιστον δύο φορές, αν όχι περισσότερο”.

Η λογική πίσω από ένα τέτοιο μάθημα στηρίζεται στην κατανόηση και εφαρμογή τόσο των πραγματικών ινδικών όσο και των φανταστικών μαγικών νομικών αρχών σε θέματα όπως βασανιστήρια, δολοφονίες και γενικότερα εγκλήματα. Το μάθημα έχει επίσης ως στόχο να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν κριτικά για τα ινδικά κοινωνικά προβλήματα.

Οι διακρίσεις, τα βασανιστήρια και η δουλεία εξακολουθούν να είναι ενδημικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ινδίας. Θα μάθουν επίσης πόσο σημαντικό είναι οι κάτοικοι της Ινδίας να σέβονται τις μειονότητες της χώρας. «Στην Ινδία αυτή τη στιγμή η πολιτική κατάσταση είναι προβληματική», δήλωσε ο Kumar. «Έχω τις δικές μου πολιτικές προσδοκίες, αλλά θα ήταν ακατάλληλο να τις εφαρμόσουμε στην τάξη”.

Οι φοιτητές θα δουν πώς πλάσματα όπως τα ξωτικά, οι κένταυροι και οι γίγαντες περιθωριοποιούνται από την κυρίαρχη κοινωνία, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με τη σύγχρονη κοινωνία.

Άραγε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα; Αμφίβολο, αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Άλλωστε έχουμε τις βασικές γνώσεις. “Wingardium Leviosa” και «Expecto Patronum», κύριε καθηγητά.

Παράδοξο και όμως αληθινό. Η Νομική Σχολή της Ινδίας θα παραδίδει μαθήματα «Χάρι Πότερ»
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top