Μουσική

Αυτός ήταν ο καλύτερος rapper του 2017

Πολλοί είναι οι νέοι καλλιτέχνες που προσπαθούν να αναδειχθούν στη μεγάλη μουσική σκηνή κάθε χρόνο, αλλά δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που τελικά το καταφέρνουν. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να αναδειχθεί κανείς στον τομέα της rap μουσικής, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και λίγοι είναι αυτοί που κρατούν τα ινία όπως ο Eminem, 50 Cent, Ice Cube και άλλοι.

Φέτος όμως, ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης μας κέντρισε το ενδιαφέρον και το όνομα του είναι Chance the Rapper. O Chance κυκλοφόρησε το πρώτο του Mixtape το 2013, αλλά η μεγάλη αναγνώριση ήρθε το 2016 όταν κυκλοφόρησε το 3ο του Mixtape με το όνομα Coloring Book. Και θα αναρωτηθεί κανείς ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Λοιπόν, κέρδισε 3 Grammy Awards μεταξύ των οποίων και Best Rap Album του 2016. Σε διάφορες συνεντεύξεις του αναφέρει πως μια από τις εμπνεύσεις του είναι ο Michael Jackson και τραγουδιστές Jazz και Gospel.

Γεννήθηκε στο Chicago όπου πέρασε και τα παιδικά του χρόνια. Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 2011 με το πρώτο του mixtape, το οποίο δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Όλα άρχισαν να αλλάζουν το 2013, όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο mixtape του με τίτλο Acid Rap. Κέρδισε τους κριτικούς, οι οποίοι το συμπεριέλαβαν στα 50 καλύτερα άλμπουμ του έτους 2013.

Το 2016 και το 2017 είναι οι χρονιές που ανέδειξαν τον Chance ως μεγάλο και σπουδαίο rapper. Εμφανίστηκε στο άλμπουμ του Kanye West, έκανε πολλά εξώφυλλα και κυκλοφόρησε το τρίτο mixtape με τίτλο Coloring Book, το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη επιτυχία του.

Όμως, ο rapper αυτός δεν αρκείται μόνο στο να κυκλοφορεί μουσική και να δημιουργεί τάσεις, αλλά βοηθά και αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Ενισχύει την οργάνωση NAACP η οποία μάχεται για ίσα εκπαιδευτικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα της μαύρης κοινότητας. Eνισχύει με την δράση του και την οργάνωση National Park Foundation που προστατεύει τα φυσικά και εθνικά μνημεία της Αμερικής. Πολλές φορές έχει δωρίσει χρήματα σε ιδρύματα, αλλά και τον χρόνο του για να βοηθήσει τους ανήμπορους.

O Chance είναι ένας καλλιτέχνης με τελείως διαφορετικό στυλ από τους άλλους, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι φροντίζει να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητά του για καλό σκοπό.

Ακούστε το τελευταίο του κομμάτι:

Αυτός ήταν ο καλύτερος rapper του 2017
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top