Μουσική

Πώς μας φάνηκε το τραγούδι «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα για τη Eurovision

Είναι γεγονός λοιπόν. Η Ελένη Φουρέιρα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το 2018 με το τραγούδι Fuego. Πολλά γράφτηκαν για το τραγούδι αυτό και το πώς θα τα πάει στον διαγωνισμό, οπότε αποφάσισα να γράψω και εγώ μια κριτική για αυτό.

Αρχικά, το τραγούδι κυκλοφόρησε μαζί με το βίντεο κλιπ πριν μια εβδομάδα και έχει 1.7 εκατομμύρια προβολές, πράγμα που σημαίνει πως ο κόσμος είχε έντονη περιέργεια για το είδος και τον ρυθμό του τραγουδιού.

Η ίδια η Ελένη Φουρέιρα δήλωσε πως το βίντεο κλιπ είναι «ήρεμο», καθώς θέλει να τα δώσει όλα στην σκηνή της Eurovision. Επίσης, η ομάδα της είναι πολύ δυνατή, με τους συνεργάτες της να έχουν γράψει για καλλιτέχνες, όπως η Jennifer Lopez και να έχουν χορογραφήσει άλλες συμμετοχές του διαγωνισμού που βρίσκονταν πάντα στη δεκάδα. Βέβαια, αυτό δεν μας λέει τίποτα.

Ποια είναι η γνώμη μου για το τραγούδι; Λοιπόν, οι αντιδράσεις και τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα. Αρχικά, το τραγούδι και ο ρυθμός του θυμίζουν ξεκάθαρα το στυλ της τραγουδίστριας, καθώς το κομμάτι είναι άκρως χορευτικό και μοντέρνο με pop ήχο. Επίσης, το κομμάτι είναι σίγουρο πως θα κάνει ραδιοφωνική επιτυχία και θα παιχτεί πολύ στα clubs όλου του κόσμου. Ήδη έχει αρχίσει να παίζεται σε clubs της Ισπανίας και σε βίντεο για τον διαγωνισμό της Miss Universe. Από την άλλη βέβαια, περίμενα κάτι πιο «δυνατό» από την Ελένη Φουρέιρα.

Τα τραγούδια της έχουν συνήθως πιο heavy και σκληρό pop ρυθμό. Παράδειγμα αποτελεί το «τι κοιτάς» (που είχε προτείνει στην Ελλάδα για την Eurovision 2016) και τα ελληνικά της τραγούδια. Δεν μιλώ για νόημα στίχων, αλλά για ρυθμό και το beat του τραγουδιού.

Η πρόβλεψή μου; Το τραγούδι σίγουρα θα περάσει τελικό και θα βρίσκεται μεταξύ 5-15 θέσης. Δεν προβλέπω κάτι παραπάνω ή κάτι λιγότερο. Το σίγουρο είναι πως θα κάνει μεγάλη επιτυχία εκτός Eurovision, καθώς θα παίζει σε όλα τα beach bar της Μεσογείου και άλλων περιοχών, κάτι το οποίο φαντάζομαι πως και η ίδια η τραγουδίστρια επιδιώκει. Τέλος, το καλό είναι πως Ελλάδα και Κύπρος θα βρίσκονται στον 1ο ημιτελικό και στο δεύτερο μισό του, πράγμα που σημαίνει πως το κοινό θα μας θυμάται περισσότερο και θα μπορούμε να ψηφίσουμε η μια χώρα την άλλη. Go Greece and Go Cyprus!

Πώς μας φάνηκε το τραγούδι «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα για τη Eurovision
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top