Λάιφσταϊλ

Πώς να αφιερώσεις 10 λεπτά την ημέρα στον εαυτό σου;

Καθημερινά έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας. Το καθημερινό άγχος επηρεάζει αρνητικά τη ψυχολογία μας. Είναι γεγονός όμως, ότι όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις για τους άλλους τόσο λιγότερο χρόνο θα έχεις για τον εαυτό σου.

Ήρθε όμως, η ώρα να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου, έστω και για 10 λεπτά την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται αστείο χρονικό διάστημα, αλλά πολλοί ούτε αυτό το δεκάλεπτο δεν έχουν. Πώς όμως, θα βρεις χρόνο για τον εαυτό σου;

#1 Πες και όχι
Οι άνθρωποι καθημερινά θα ζητήσουν λίγο χρόνο από εσένα. Το πρόβλημα είναι ότι αν θέλεις να τους ικανοποιήσεις όλους και δώσεις λίγο από τον χρόνο σου σε όλους, μάλλον δεν θα απομείνουν ούτε εκείνα τα 10 λεπτά για σένα. Είναι σημαντικό να θέσεις τα όρια σου. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που λες όχι σε κάτι, λες ναι σε κάτι άλλο είτε αυτό είναι ένας καφές με μια φίλη, είτε είναι ένα νέο χόμπι, είτε μία νέα γνωριμία.

#2 Ιεράρχησε τις προτεραιότητες σου
Κάποιες φορές μπερδεύουμε το σημαντικό με το επείγον και θέλουμε να γίνουν όλα την ίδια στιγμή. Δυστυχώς, δεν πρέπει να γίνεται έτσι, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ασχολούμαστε με κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό μας! Για αυτό το λόγο ιεραρχήστε τις προτεραιότητες σας με σκοπό να κάνετε όσα πρέπει, αλλά και να αφήσετε ένα μικρό κενό.

#3 Σχεδίασε την μέρα σου από το προηγούμενο βράδυ
Τι καλύτερο από το να φτιάξετε ένα πρόγραμμα για το τι θα κάνετε την επόμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι έχετε να κάνετε και προφανώς θα μπορείτε να δείτε που υπάρχει λίγος χρόνος να αφιερώσετε και για σας. Έτσι, θα τον διαχειριστείτε και καλύτερα.

#4 Ζήτησε βοήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να γίνει κάτι σωστά πρέπει αναγκαστικά να περάσει από τα χέρια τους. Αν όμως, πνίγεσαι από υποχρεώσεις και εργασίες, καλό θα είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον. Έτσι θα τελειώσεις πιο γρήγορα και θα έχεις λιγότερα πράγματα να σε απασχολούν. Άλλωστε για να γίνει κάτι σωστά, δεν χρειάζεται πάντα να το κάνεις εσύ. Αρκεί να ξέρεις πού να απευθυνθείς.

Δώσε αξία στον εαυτό σου και στους ανθρώπους που αγαπάς και θέλεις κοντά σου! Μικρές τέτοιες αλλαγές, θα φανούν τεράστιες στην καθημερινότητά σου.

Πώς να αφιερώσεις 10 λεπτά την ημέρα στον εαυτό σου;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top