Editorials

Πώς να αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειες που μπορεί να σου προκαλούν τα ψώνια

Τα ψώνια θεωρούνται μια από τις αγαπημένες ασχολίες των γυναικών και για τις περισσότερες τουλάχιστον από εμάς είναι. Τι συμβαίνει όμως όταν αισθανόμαστε ανασφάλεια για το σώμα μας; Τότε, μια βόλτα για ψώνια μπορεί να είναι ένας μικρός εφιάλτης, δεδομένου του ότι θα επικεντρωθούμε στις ατέλειες και τα προβλήματα μας.

Ποιος όμως καθορίζει τα πρότυπα ομορφιάς και ποιος θα σε κρίνει για το σώμα σου; Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μπορεί να μην ταιριάζει σε όλα τα ρούχα που κυκλοφορούν στα καταστήματα, αλλά εσύ είσαι υπέροχη έτσι ακριβώς όπως είσαι. You are beautiful just the way you are, όπως λέει και ο φίλος μας o Bruno Mars.

Όταν λοιπόν η αυτοπεποίθηση σου πιάνει πάτο δοκιμάζοντας ρούχα, υπάρχουν κάποια μικρά κολπάκια για να σε τονώσουν και να σε κάνουν να αισθανθείς κούκλα μέσα στα καινούρια σου outfits!

Βγες για ψώνια με κάποιον που σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία

Όταν πηγαίνουμε για ψώνια πρέπει πάντα να έχουμε μαζί μας κάποιον που να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφες στα ρούχα που δοκιμάζουμε, χωρίς όμως να μας κολακεύει. Δηλαδή, χρειαζόμαστε κάποιον ειλικρινή δικό μας άνθρωπο, που έχει το θάρρος να μας πει «δεν σου ταιριάζει αυτό» ή «καλύτερο μου φαίνεται το άλλο πάνω σου».

Βγάλτε από τη ζωή σας τους τοξικούς ανθρώπους ή φίλες που όταν πηγαίνετε για ψώνια το μόνο που βρίσκουν ωραίο πάνω σας είναι η κελεμπία που δεν σας αναδεικνύει καθόλου. Δεν υπάρχει λόγος να τονίζει κάποιος όλες τις ατέλειες που έχεις στο σώμα σου, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε ένα στενό δοκιμαστήριο με 5 καθρέφτες να καλύπτουν κάθε γωνία σου.

Πάρε λοιπόν την κολλητή σου, την αδερφή σου, τη μητέρα σου ή το αγόρι σου και βγείτε για ψώνια. Θα το διασκεδάσετε και θα αισθανθείς ανανεωμένη!

▪ Γνώρισε το σώμα σου και τι σου ταιριάζει καλύτερα

Ας ξεκινήσουμε από τη βασική διαπίστωση πως δεν ταιριάζουν όλες οι γραμμές και τα στυλ σε όλους τους ανθρώπους. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα μέσα σε ένα skinny jean καλύτερα μη δοκιμάζεις τέτοιου είδους ρούχα, ενώ αν ξέρεις πως σου ταιριάζουν τα mom fit jeans τότε μείνε σταθερή στην επιλογή σου.

▪ Μη φοβηθείς να δοκιμασεις μια άλλη γραμμή ρούχου

Μπορεί να μην ξέρεις πως θα σου ταιριάξει ένα νέο στυλ ή μια νέα γραμμή, αλλά δε θα μάθεις αν δεν το δοκιμάσεις. Αν σου φαίνεται μόνον κατάλληλο για τα κοκαλιάρικα μοντέλα, δε σημαίνει πως δε θα δείχνει ωραίο πάνω στις καμπύλες σου! Μια μικρή δοκιμή ποτέ δεν έβλαψε κανένα!

▪ Μην επικεντρώνεσαι στο μέγεθος του ρούχου

Τι νόημα έχει να ανησυχείς αν φοράς το Μ ή το L; Κάθε εταιρεία έχει διαφορετικά μεγέθη και μετρήσεις, όποτε μην ανησυχείς αν εκεί που έπαιρνες νούμερο 36 στο τζιν, τώρα πάρεις 38 ή 40! Μπορεί είτε να οφείλεται σε διαφορετική γραμμή παντελονιού, λιγότερο ελαστικό ύφασμα ή άλλα δεδομένα στα νούμερα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις σωματότυπο μοντέλου, αλλά στην Κίνα θα χρειαστεί να πάρεις τουλάχιστον νούμερο Large! Όποτε μην απογοητεύεσαι, το καρτελάκι δεν έχει καμία απολύτως σημασία!

▪ Μην πας σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μαγαζιά

Μπορεί να νομίζεις πως με το να ψάξεις σε πάρα πολλά καταστήματα θα σε βοηθήσει να βρεις το ρούχο που αναζητάς ή θα σε κάνει να αισθανθείς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Λάθος! Το να δοκιμάσεις πολλά ρούχα σε κάθε κατάστημα μπορεί να σε stressάρει και να σε αναστατώσει! Αλλιώς είναι να δοκιμάζεις 5 παντελόνια και να μη σου ταιριάζουν, αλλιώς 30 παντελόνια και να μην σου ταιριάζει κανένα!

Πήγαινε για ψώνια μια άλλη μέρα και επικεντρώσου σε καταστήματα που ξέρεις πως μπορείς να βρεις ρούχα στο σωστό μέγεθος και γραμμή.

Γενικά, οποίος και αν είναι ο σωματότυπός σου, μην απογοητεύεσαι όταν δεν βρίσκεις ρούχα που σου ταιριάζουν απόλυτα. Δεν σημαίνει ούτε πως είσαι παχουλή, ούτε ξερακιανή, ούτε και άσχημη! Το βασικό είναι να μην αισθάνεσαι άσχημα με το σώμα σου! Αγαπάμε κάθε σωματότυπο, κάθε σχήμα και εμφάνιση! Το ότι δεν ανταποκρίνεται πάντα στα πρότυπα που μας επιβάλλονται από την βιομηχανία της μόδας, δε σημαίνει πως δεν πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας!

Πώς να αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειες που μπορεί να σου προκαλούν τα ψώνια
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top