Υγεία/Διατροφή

Πώς να διαλέξεις το καλύτερο βρεφικό γάλα για το μωρό σου

Η σωστή διατροφή ενός βρέφους είναι ίσως από τα σημαντικότερα κεφάλαια που πρέπει να μελετήσει μια νέα μητέρα. Παρόλο που η φύση έχει προβλέψει για αυτό, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες του παιδιού με τον μητρικό θηλασμό, πολλές μητέρες δεν μπορούν να θηλάσουν ή διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν τον θηλασμό. 

Και εκεί έρχονται οι βρεφικές σκόνες γάλακτος, που είναι μια καλή εναλλακτική για τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού. 

Όπως είναι λογικό, πολλές μητέρες σκέφτονται ξανά και ξανά ποιο βρεφικό γάλα να επιλέξουν για το παιδί τους και είναι διστακτικές γενικά με το περίπλοκο θέμα της βρεφικής διατροφής. Χρειάζονται κάτι που να τους προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία. “Ποιο είναι το καλύτερο;”, “Με ποια κριτήρια να το επιλέξω;”, “Ποιο βρεφικό γάλα μπορώ να εμπιστευτώ” είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που γυρίζουν στο μυαλό μιας νέας μητέρας. Και η αλήθεια είναι ότι με τόσες επιλογές που έχουν, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν σε αδιέξοδο. 

Η βραβευμένη γερμανική εταιρεία Humana με μακροχρόνια πορεία στο χώρο της βρεφικής διατροφής με περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, αποτελεί την ασφαλή επιλογή με βρεφικά γάλατα αλλά και συμπληρώματα διατροφής σε αρμονία με τη φύση, που προτείνονται από παιδιάτρους σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται για εκλεκτά, υψηλής ποιότητας προϊόντα που μπορούμε να τα βρούμε μόνο σε φαρμακεία και φυσικά να τα παραγγείλουμε από το online κατάστημα της εταιρείας στην Ελλάδα. 

Ένα γάλα με ιστορία

Γενιές και γενιές μωρών σε όλον τον κόσμο έχουν μεγαλώσει με την Humana. Όλα ξεκίνησαν το 1950, όταν ο γερμανός παιδίατρος Dr. Heinz Lemke ανέπτυξε ως πρωτοπόρος το πρώτο βρεφικό γάλα στη Γερμανία που παρασκευάζεται από φυσική πηγή – αγελαδινό γάλα, προσεκτικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μωρών.  Μάλιστα, είναι μια εταιρεία που έγραψε ιστορία, καθώς το 1962 κυκλοφόρησε την πρώτη προσαρμοσμένη (δηλαδή σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με το μητρικό γάλα) βρεφική τροφή, βάζοντας ένα θεμέλιο λίθο στην ιστορία της σύγχρονης βρεφικής διατροφής.

Χρόνο με τον χρόνο η εταιρεία εξελίχθηκε, αναπτύχθηκε και πρόσθεσε νέα επαναστατικά προϊόντα, πάντα “ακούγοντας” και “μελετώντας” τις διατροφικές ανάγκες του παιδιού της μαμάς αλλά και όλης της οικογένειας.

Τα προϊόντα της Humana τη δεκαετία του 80

Όλα ξεκινούν από μια εκλεκτή πρώτη ύλη

Αυτό που χαρακτηρίζει την εταιρεία είναι η πολύ προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών τους. Όλα τα προϊόντα είναι αποτέλεσμα κάθετης παραγωγής. Η Humana αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο βρεφικού γάλακτος στην Ευρώπη και ανήκει σε έναν συνεταιρισμό γαλακτοπαραγωγών, με τις δικές της ιδιωτικές φάρμες (11.000), 800.000 αγελάδες και πάνω από 6.000 προμηθευτές. Για αυτό και είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που είναι σε θέση να παρακολουθήσει την πορεία του γάλακτός της από την αγελάδα. Τα ζώα τους τρέφονται αποκλειστικά με φυτικές ζωοτροφές χωρίς GMOs, δηλαδή οι αγρότες δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες (όπως σόγια ή καλαμπόκι) στις ζωοτροφές τους, ενώ μέσα από ελέγχους που γίνονται από ανεξάρτητη εταιρεία, προβλέπεται η χρήση ζωοτροφών με βάση περισσότερο σανό, ελαιοκράμβη και άλλες παραδοσιακές καλλιέργειες. Στη συνέχεια, το γάλα παραλαμβάνεται από τον εκτροφέα και υφίσταται λεπτομερή επεξεργασία υπό συνεχείς ελέγχους για να μετατραπεί τελικά σε βρεφικά γάλατα και κρέμες που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών ανά ηλικία. Είναι με λίγα λόγια, από τις πιο “καθαρές” επιλογές που μπορούμε να βρούμε, μετά φυσικά από το μητρικό γάλα. 

Ένα γάλα που “ακούει” τις ανάγκες παιδιού & μητέρας

Απόδειξη της μεγάλης σημασίας που δίνουν στο να δημιουργήσουν πραγματικά εκλεκτά προϊόντα που λύνουν το πρόβλημα της διατροφής των βρεφών, είναι και μια παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησαν το 2016 με περισσότερες από 6.500 μητέρες και 700 επαγγελματίες υγείας για να ακούσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τις βασικές ανάγκες και προσδοκίες τους σχετικά με τις βρεφικές/παιδικές τροφές.

Σήμερα, στην Humana θα βρεις γάλατα για κάθε περίπτωση και ανάγκη. Γάλα που μπορεί να χορηγηθεί από τη γέννησή του μέχρι τον 6ο μήνα, γάλα για μετά τους 6 μήνες ώστε να διαφοροποιηθεί πιο ομαλά η δίαιτα του παιδιού, γάλατα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, γάλατα που συστήνονται μετά το 1 έτος που έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη γνωστική και κινητική εξέλιξη, υποαλλεργικό γάλα για μωρά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας, γάλα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και των βρεφικών κολικών, γάλα για την αντιμετώπιση των αναγωγών και της βρεφικής γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, γάλα για την αντιμετώπιση της οξείας ή χρόνιας διάρροιας καθώς ακόμα και γάλα για την αντιμετώπιση της βρεφικής και παιδικής αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Το καθένα από αυτά είναι ενισχυμένο με βιταμίνες, λιπαρά οξέα και θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθάνε στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Βρες όλα τα προϊόντα της Humana εδώ 

Απόλυτη ασφάλεια από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση. 

Όλα τα γάλατα παρασκευάζονται σε εργαστήρια που έχουν όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και υποβάλλονται σε ενδελεχείς ποιοτικούς και υγειονομικούς ελέγχους, ώστε να είναι από κάθε άποψη ασφαλή για τα παιδιά και οι γονείς να μπορούν να είναι ήσυχοι. Διεξάγονται περισσότεροι από 600 ποιοτικοί έλεγχοι.

Μάλιστα, στην Humana εφαρμόζουν ένα δικό τους σύστημα διαχείρισης ποιότητας που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της νομοθεσίας, ώστε να είναι 100% σίγουροι ότι θα προσφέρουν ένα πραγματικά ποιοτικό προϊόν. Συγκεκριμένα, για όλες τις νέες συνταγές, καθώς και για τις αλλαγές στις υφιστάμενες συνταγές των προϊόντων Humana, γίνονται πλήρεις εργαστηριακές αναλύσεις των συστατικών πριν ξεκινήσει η παραγωγή των προϊόντων. Αν τα συστατικά δεν εγκριθούν από κάποιο αναγνωρισμένο εξωτερικό εργαστήριο, δεν προχωρούν στη δημιουργία τους.

Καινοτόμα προϊόντα με βραβεύσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η εταιρεία έχει διακριθεί για τα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, η Humana Greece κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Best Baby Milk Formula για την σειρά προϊόντων “Γάλα για βρέφη” Humana Optimum 1,2 & 3, Junior Milk και το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Best Baby Food για το προϊόν Κρέμα μήλο με ρύζι (χωρίς γάλα) στα Mother & Baby Awards 2020. Ενώ ξανά κέρδισαν τις εντυπώσεις στην κατηγορία “Breastfeeding Supplement” για τα συμπλήρωμα διατροφής Humana Piulatte στα Mother & Baby Awards το 2022, μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στην Ελλάδα, που έχει σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει καινοτόμες πρακτικές όσον αφορά το παιχνίδι, τη διατροφή, τη μετακίνηση, τον εξοπλισμό δωματίου, τη φροντίδα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη φύλαξη και το ρουχισμό του μωρού, αλλά επίσης και την φροντίδα της νέας μητέρας. 

Βρες όλα τα προϊόντα της Humana εδώ 

Ένα γάλα που σέβεται το περιβάλλον

Plus, σε όλα αυτά είναι ότι έχουν φροντίσει ακόμα και τη συσκευασία τους. Έχοντας μεγάλη αγάπη για το παιδί και τις επόμενες γενιές που έρχονται, για τις συσκευασίες τους χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαρτί και μη τοξικά χρώματα εκτύπωσης, ώστε να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Ξέρουμε πως το ζήτημα της διατροφής του παιδιού είναι κάτι που σε αγχώνει και ο κόσμος σε γεμίζει με πληροφορίες και πολλές φορές τύψεις γιατί δεν μπορείς για τον οποιοδήποτε λόγο να θηλάσεις. Όμως, είναι κάτι που συμβαίνει και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα γι’ αυτό. Υπάρχουν εναλλακτικές και μάλιστα πολύ, πολύ καλές.

Όλα τα γάλατα της Humana μπορείς να τα βρεις εδώ

Πώς να διαλέξεις το καλύτερο βρεφικό γάλα για το μωρό σου
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top