Βιβλίο

Πώς να διαβάσεις πολλά βιβλία χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία χωρίς να χρειαστεί να τα αγοράσουμε και χαλάσουμε πολλά χρήματα. Ειδικά τώρα που έχει έρθει το καλοκαίρι και είμαστε πρωί-βράδυ στην παραλία η αλήθεια είναι πως μας έρχεται πάλι στο μυαλό η ιδέα του διαβάσματος. Μην απογοητεύεσαι, λύσεις υπάρχουν. Όρεξη χρειάζεται και θα βρεις όσα βιβλία θες.

Δανείσου από φίλους
Είναι ο πρώτος και πιο γνωστός τρόπος. Μπορείτε να κάνετε ανταλλαγή και να του δώσεις εσύ κάποιο δικό σου κι εκείνος κάποιο δικό του. Έτσι, θα βρεθείτε να διαβάζετε κάτι καινούριο χωρίς να έχετε ξοδέψει τίποτα. Αν είστε μεγάλη παρέα ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να οργανώσετε μια ανταλλαγή βιβλίων και ίσως μετά να συναντηθείτε όλοι μαζί για να τα σχολιάσετε, κάτι σαν το book club που βλέπουμε και στις ταινίες. Μήπως το παρατράβηξα; Εντάξει, αυτό μπορείς και να το παραλείψεις!

Βιβλιοθήκες
Μπορεί οι βιβλιοθήκες που έχουμε στις σχολές μας ή και στους Δήμους να μην είναι αυτές που ονειρευόμασταν και να απέχουν κατά πολύ από κάποιες που βλέπουμε στο εξωτερικό και τρελαινόμαστε αλλά περιέχουν σημαντικά βιβλία με μεγάλη ιστορία πίσω τους. Οι βιβλιοθήκες των σχολών μπορούν να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες ειδικά αν ταιριάζουν με το αντικείμενο σπουδών σου, αλλά και αρκετά διαφωτιστικές και ενδιαφέρουσες αν θες να διαβάσεις κάτι εκτός του αντικειμένου σου.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Δεν πρέπει να ξεχνάμε το νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μόνο ο χώρος σε παρακινεί να διαβάσεις. Έχει αμέτρητα βιβλία, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Μπορείς να ψάξεις και για άλλα παρόμοια ιδρύματα, όπως είναι το Ίδρυμα Λασκαρίδη που διαθέτει μεγάλη συλλογή βιβλίων και δίνεται η δυνατότητα δανεισμού.

Bazaar και εκθέσεις βιβλίων
Σε πολλές περιοχές υπάρχουν καταστήματα που έχουν όλο τον χρόνο βιβλία σε χαμηλότερες τιμές και μάλιστα είναι και σχετικά καινούριες εκδόσεις. Εκεί άνετα χάνεσαι ώρες τριγυρίζοντας στους διαδρόμους, καθώς οι επιλογές είναι τόσες πολλές και οι τιμές άκρως δελεαστικές!

Μικρά βιβλιοπωλεία
Εκτός από τα γνωστά και μεγάλα βιβλιοπωλεία, μπορείς να επισκεφτείς κάποια μικρά βιβλιοπωλεία στο κέντρο που διαθέτουν βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Αυτά τα μικρά και χαριτωμένα βιβλιοπωλεία μας κάνουν να νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε άλλη εποχή και είναι πραγματικά μικροί θησαυροί.

Μέσω διαδικτύου
Αρκετοί σύλλογοι και εκδοτικοί οίκοι προσφέρουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε βιβλία κατεβάζοντάς τα στον υπολογιστή. Έτσι μπορούμε να διαβάσουμε ακόμη και όταν είμαστε έξω μέσω του κινητού, χωρίς να κουβαλάμε το βιβλίο παραμάσχαλα.

Πώς να διαβάσεις πολλά βιβλία χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top