Σούξου -Μούξου

Πώς να ξεπεράσεις το σύνδρομο «θέλω να τον βλέπω συνέχεια» τώρα που αρχίζει η σχολή

Back to school και September to remember φάση! Λίγο οι πρώτες φθινοπωρινές δροσούλες, λίγο τα χειμωνιάτικα ρούχα που δειλά δειλά αρχίζουμε να φοράμε, λίγο αυτή η ρουτίνα, το πρόγραμμα, η καθημερινότητα στην οποία προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, αφήνοντας πίσω ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι, όλα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήρθε και πάλι ο καιρός να οργανώσουμε τη ζωή μας και να κάνουμε τις απαραίτητες τακτοποιήσεις σε όλους τους τομείς.

Είτε επιστρέφεις στη δουλειά, είτε επιστρέφεις στη σχολή, είτε ξεκινάς κάτι καινούργιο επαγγελματικά, σε οποιαδήποτε φάση και αν σε βρίσκει η εποχή αυτή, ένα ξεσκαρτάρισμα το οφείλεις! Εμείς όμως θα μείνουμε στα φοιτητούδια, που επιστρέφουν δυναμικά στη σχολή τους και στη ξέγνοιαστη φοιτητική ζωή.

Μέσα σε όλα αυτά που πρέπει να σκεφτείς και να αναδιοργανώσεις είναι και το κεφάλαιο «σχέση». Είσαι από τους τυχερούς που βρήκαν το κατάλληλο άτομο να ταιριάξουν μέσα σε μια σχέση, ένα συγχαρητήρια πρέπει να το πούμε. Αλλά μη παίρνεις θάρρος και κάνεις άλλα αντί άλλων! Επιστρέφεις στη σχολή, βλέπεις και πάλι φίλους και γνωστούς και όσο να πεις, ειδικά τα κορίτσια, έχετε να ανταλλάξετε πολλές από τις όμορφες, καλοκαιρινές στιγμές που ζήσατε. Μην τους παρατήσεις για να βγεις βόλτα με το αγόρι σου. Γιατί θα σε πάρουν χαμπάρι ότι την δάγκωσες τη λαμαρίνα και ότι κάνεις και εσύ αυτά που κάποτε κορόιδευες, ξέρεις, το σύνδρομο του «δεν μου φτάνουν οι 24 ώρες για να σε χορτάσω!» και μετά θα βλέπεις την παρέα σου να κανονίζει έξοδο χωρίς να σε υπολογίζει. Too bad!

Πέρα από το τρίπτυχο «βόλτες- ποτά – ξενύχτια» που θα σε αποχαιρετά πανηγυρικά, είναι και μια σχολή που πρέπει να σκεφτείς και να πάρεις κάποτε αυτό το πτυχίο, για να μη το δεις και αυτό να απομακρύνεται με ελαφρά πηδηματάκια! Μην παραμελείς συνέχεια τις παρακολουθήσεις σου στη σχολή για βόλτες στην παραλία, χαριεντίσματα και ζουζουνιές! Εντάξει θα τα κάνεις και αυτά, αλλά όχι και κάθε μέρα. Γιατί θα έρθει η στιγμή που θα μείνεις χωρίς κανέναν φίλο και άντε μετά να ψάχνεις να βρεις σημειώσεις για να περάσεις τα μαθήματα από αγνώστους μεταξύ αγνώστων!

Ένα διαφορετικό concept του «έχω σχέση και ξεκινάω σχολή» είναι αυτό του πρωτοετή φοιτητή, που είναι γεμάτος όρεξη και ενθουσιασμό για τον άγνωστο και ενδιαφέροντα κόσμο του πανεπιστημίου που τον περιμένει, αλλά παράλληλα πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει με την σχέση του, κυρίως στην περίπτωση που η αυτή η σχέση θα έχει να αντιμετωπίσει το κώλυμα της απόστασης.

Ζόρικη η απόσταση, ιδίως σε αυτή την ηλικία που θέλεις να ζεις από κοντά τον άλλον κάθε μέρα. Πρώτο λάθος που θα κάνεις είναι να πηγαινοέρχεσαι κάθε σαββατοκύριακο στο μέρος που θα βρίσκεται η σχέση σου, το οποίο ναι μεν είναι κατανοητό αλλά μέχρι ένα σημείο. Και αυτή η παρέα σου πόσο να αντέξει για να μη τσατιστεί. Είτε λοιπόν θα αποφασίσεις ότι αυτή η σχέση δεν μπορεί να συνεχιστεί είτε βρίσκετε τον τέλειο τρόπο να συνδυάζετε σχέση και φοιτητική ζωή χωρίς να χάνετε πράγματα από αυτήν την περίοδο που δεν θα ξανάρθει και είναι κρίμα να μετανιώσετε για αυτά που δεν προλάβατε να ζήσετε.

Πώς να ξεπεράσεις το σύνδρομο «θέλω να τον βλέπω συνέχεια» τώρα που αρχίζει η σχολή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top