Λάιφσταϊλ

Πώς να τελειώσεις τις δουλειές του σπιτιού σε μισή ώρα!

Η πολυετής πείρα μου στον χώρο των οικιακών μου έχει δείξει πως το θέμα είναι να ξέρεις τι έχεις να κάνεις. Ποιες είναι οι δουλειές σου! Έπειτα πρέπει να οργανώσεις τον χρόνο σου με βάση αυτές τις δουλείες. Το ξέρω πως δεν θες να αφιερώσεις ούτε ένα λεπτό, αλλά κάποιος πρέπει να συμβιβαστεί στην όλη υπόθεση. Ή εσύ ή το σπίτι, και επειδή με μικρή διαφορά νικά το σπίτι, αναγκαστικά θα κάνεις εσύ πίσω.

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά tips για να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη.

Ξεκίνα από το μπάνιο

Η κατάσταση έχει ως εξής: πάρε το καθαριστικό που έχεις για μπανιέρα, λεκάνη και νιπτήρα και βάλε παντού από αυτό. Στα πλακάκια, στη λεκάνη, παντού, αφού πρώτα τα έχει βρέξει λίγο. Άστο εκεί για ένα τέταρτο, μέχρι να κάνεις τις άλλες δουλειές. Μετά αφού περάσει ο χρόνος πήγαινε και ξέπλυνε με το τηλέφωνο του μπάνιου.

Image result for cleaning bathroom gif

Κουζίνα

Πάρε ό,τι πιάτα έχεις από δω από κει και πέτα ότι έχουν πάνω. Γέμισε τον νεροχύτη με καυτό νερό και σαπουνάδα. Βάλ’ τα όλα μέσα και άστα να μουλιάσουν για λίγο. Πήγαινε μετά από λίγη ώρα και απλά ξέπλυνε τα με το σφουγγάρι.

Image result for doing the dishes gif

Δωμάτιο

Πάρε μια σακούλα. Πέτα ό,τι πιστεύεις πως είναι σκουπίδια (2 λεπτά υπόθεση), βγάλε τα σεντόνια, βάλτα στα άπλυτα και στρώσε άλλα.

Σημείωση: Τα ρούχα που έχεις στην καρέκλα βάλτα στα άπλυτα, το ξέρω πως η καρέκλα αυτή είναι το μεταίχμιο μεταξύ καλαθιού και ντουλάπας, αλλά πρέπει να πάρεις την απόφαση είτε να τα βάλεις στα άπλυτα είτε να τα βάλεις στην ντουλάπα. Γνώμη μου το πρώτο είναι πιο γρήγορο στην προκειμένη φάση.

Image result for dirty room gif

Σαλόνι

Το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος. Κάνε ακριβώς το ίδιο με το δωμάτιο μόνο που εδώ είναι πιο γρήγορο, γιατί δεν χρειάζεται να αλλάξεις και τα σεντόνια. Αν μιλάμε για το φοιτητόσπιτό σου σπάνια θα βρεις σπίτι πάνω από 35τ.μ., οπότε το σαλόνι είναι και δωμάτιο άρα μισός χρόνος!

Related image

Κάπως έτσι λοιπόν εξοικονομείς αρκετό χρόνο από την ζωή σου ζώντας σε έναν πιο καθαρό κόσμο. Τι να κάνουμε είναι μια κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεις όσο πιο συχνά γίνεται, γιατί αν το αφήσεις θα σε αφήσει. Και μόλις συνειδητοποίησα πως γίνομαι όλο και πιο πολύ σαν τη μάνα μου. Αυτός ο κόσμος με τρομάζει τόσο πολύ!

 

Πώς να τελειώσεις τις δουλειές του σπιτιού σε μισή ώρα!
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top