Λάιφσταϊλ

Πώς να βάλεις τις υποχρεώσεις σου σε μια σειρά πριν τις διακοπές του Πάσχα;

Και ενώ διανύουμε την τελευταία βδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε σε μία τάξη τις υποχρεώσεις μας, ώστε να απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τις διακοπές μας;

Εργασίες, ομαδικές, δηλώσεις μαθημάτων, διακοπές και ό,τι χαρακτηρίζει τη ζωή ενός φοιτητή, μας έχουν κατακλύσει. Μην ανησυχείτε και όλα θα γίνουν με σωστό πρόγραμμα.

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι επείγει και τι μπορεί να καθυστερήσει και έτσι να θέσετε ρεαλιστικά deadlines. Για παράδειγμα, αν πρέπει να παραδώσετε μια ομαδική εργασία ή ακόμη και ατομική, καλό θα ήταν να την διευθετήσετε πριν φύγετε για τις διακοπές σας για να μην αγχωθείτε ότι έχετε αφήσει εκκρεμότητες πίσω.

Ένα καλό tip για να οργανωθείτε είναι να χρησιμοποιείτε κάποιου είδους ατζέντα ή post it για να μην ξεχνάτε ποτέ τι έχετε να κάνετε!

Όσον αφορά τη δήλωση συγγραμμάτων αν είστε από εκείνους που θα την κάνουν μια μέρα πριν κλείσει το σύστημα να ξέρετε ότι όλοι πέρασαν κάποτε από αυτό το στάδιο αλλά δεν υπάρχει λόγος. Μπορείς να την κάνεις πριν φύγεις για τις διακοπές σου και έτσι δεν θα το έχεις και στο μυαλό σου αργότερα. Άλλωστε δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρεις τα βιβλία θα πεθάνεις και στο διάβασμα, αλλά που ξέρεις κάπου μπορεί να χρειαστούν και αυτά. Έχουμε και κάποιους προνοητικούς (respect).

Αν λοιπόν βάλετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας, ίσως καταφέρετε να οργανώσετε και ένα μικρό ταξιδάκι πριν επιστρέψετε. Έτσι, θα ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και θα φορτίσετε τις μπαταρίες σας, γιατί άλλωστε μην ξεχνάτε η εξεταστική δεν είναι μακριά.

Πώς να βάλεις τις υποχρεώσεις σου σε μια σειρά πριν τις διακοπές του Πάσχα;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top