Λάιφσταϊλ

Πώς να βελτιώσεις την μνήμη σου σε λιγότερο από 15 λεπτά

-Σήκω να πάμε μία βόλτα, να καθαρίσει το κεφάλι μας λίγο!
-Άσε με δεν προλαβαίνω, και δεν έχω και όρεξη. Είμαι πηγμένος.

Πόσες φορές έχεις απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, όταν ο φίλος σου σου προτείνει να βγείτε μία βόλτα, κατά την περίοδο της εξεταστικής ή μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά; Και με βόλτα, δεν εννοώ να βγεις για ποτό μέχρι τις 6 το πρωί. Αλλά βόλτα, στη γειτονιά σου, να πάρεις λίγο αέρα.

Σε περίπτωση που ο φίλος σου δεν κατάφερε να σε πείσει, θα το κάνω εγώ. Πώς; Με ατράνταχτα στοιχεία.

Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Haynes και συναδέλφων του, στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι, 15 λεπτά άσκησης αρκούν για να ενδυναμώσουν την μνήμη σου. Στην έρευνα, συμμετείχαν φοιτητές ηλικίας 18-35. Επισκέφθηκαν το εργαστήριο, τέσσερις φορές από μία ώρα τη φορά. Στην πρώτη επίσκεψη, οι φοιτητές ξεκουράζονταν πριν το τεστ. Στις υπόλοιπες τρεις, οι φοιτητές ασκούνταν με ήπιο τρέξιμο, πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια του τεστ. Και στις τέσσερις επισκέψεις, οι φοιτητές θα περνούσαν 20 λεπτά παρακολουθώντας ένα επεισόδιο της σειράς The Office, με σκοπό να τους αποσπάσει την προσοχή. Έπειτα, οι φοιτητές καλούνταν να θυμηθούν λέξεις από την πρώτη λίστα του μνημονικού τεστ.

Τα αποτελέσματα; Ήταν καλύτερα για όσους ασκήθηκαν πριν το τεστ!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βαριέσαι να σηκωθείς να πας μία βόλτα, ή θα πιστεύεις πως δεν έχεις αρκετό χρόνο να βγεις για ένα 20λεπτο τρέξιμο, σκέψου το καλά. Το 20λεπτο αυτό όχι μόνο θα τονώσει το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου! Οπότε μην βαριέσαι, ΣΗΚΩ.

Πώς να βελτιώσεις την μνήμη σου σε λιγότερο από 15 λεπτά
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top