Fitness

Πώς να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, που τόσο πολύ έχεις ανάγκη

Ο ύπνος είναι μία φυσική κατάσταση του οργανισμού , η οποία είναι απαραίτητη διαδικασία του κεντρικού νευρικού συστήματος για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Με μία πρόχειρη εκτίμηση ο ύπνος έχει ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα, αλλά και την ψυχή του οργανισμού.

Έτσι, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η βελτίωση του ύπνου και της ποιότητάς του, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας εν έτει 2018 και στις εργασίες που έχουμε να εκτελέσουμε εντός του 24ωρου μας. Οπότε μην αγχώνεσαι, είμαι εδώ για να σου πω τις προσωπικές μου συμβουλές για να τον βελτιώσεις έστω και λίγο.

#1 Στο στρωμα μου καλοπερνω

Ένα από τα αρχικά πράγματα που χρειάζεται να βελτιώσεις είναι το στρώμα και το μαξιλάρι σου. Είναι βασικό στοιχείο της ποιότητας του ύπνου είναι το μέρος στο οποίο κοιμάσαι. Ένα καλό στρώμα και ένα μαξιλάρι μπορεί να είναι πιο ακριβά από κάτι πιο απλό. Ωστόσο, είναι μία καλή επένδυση για την βελτίωση του ύπνου, καθώς το σωστό στρώμα βοηθάει την στήριξη της σπονδυλικής στήλης και την χαλάρωση ολόκληρου του σώματος.

Το ίδιο ισχύει και με το μαξιλάρι που επιλέγεις, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν παθήσεις της σπονδυλικής στήλης. Πριν αποφασίσεις να αλλάξεις στρώμα και να αγοράσεις κάποιο άλλο, κάνε μια έρευνα για αυτό που σου ταιριάζει. Θες ανατομικό, ορθοπεδικό, σκληρό, μαλακό, με ελάτηριο ή λάτεξ; Ψάξε και θα βρεις αυτό που σου αξίζει.

#2 Οπως εστρωσες θα κοιμηθεις

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει ποτέ, αλλά η ωραία μυρωδιά στα σεντόνια βοηθάει στην χαλάρωση του σώματος μέσω της όσφρησης. Αρά, η επιλογή ενός καλού μαλακτικού κατά το πλύσιμο ή κάποια σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά για να ψεκάζονται τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, βοηθάνε στον ευκολότερο ύπνο με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητα και της αύξησης του ύπνου.

#3 Σβησε το φεγγαρι

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ύπαρξη φωτός εμποδίζει τον οργανισμό να εισέλθει στην κατάσταση του ύπνου, ιδιαίτερα το μπλε φως, το οποίο αντανακλά σε συσκευές όπως το κινητό και η τηλεόραση. Επιπλέον, η μεγάλη ένταση φωτός κουράζει και καταπονεί τα μάτια, με αποτέλεσμα να προκαλείται πονοκέφαλος και άλγος των οφθαλμών, καθιστώντας έτσι, επιτακτική την ανάγκη για το απόλυτο σκοτάδι, προκειμένου να ξεκινήσει ορθά η διαδικασία ύπνου, μπαίνοντας στο πρώτο στάδιο του, ή την ύπαρξη κατάλληλου φωτός με χαμηλή ένταση σε περίπτωση, όπου χρειάζεσαι φως για να κοιμηθείς για κάποιο λόγο.

#4 Ρυθμισε το «ρολοι» του υπνου σου

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που ξυπνάνε εύκολα το πρωί, αυτοί που προτιμούν την ηρεμία της νύχτας και μένουν ξύπνιοι τις «μεγάλες» ώρες, αυτοί που δεν έχουν συγκεκριμένες ώρες ύπνου κτλ.  Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας βασικός παράγοντας της ποιότητας του ύπνου είναι η ποσότητα. Όσο ποιοτικές και αν είναι πέντε ώρες ύπνου, χρειάζεσαι περισσότερο από αυτές.

Οπότε, καλό θα ήταν να προσπαθείς να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες την μέρα, ώστε να είσαι ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια. Προσοχή, φυσικά, στην πεποίθηση ότι όσο περισσότερο κοιμάσαι, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν φορές που οι υπερβολικές ώρες ύπνου μπορεί να κάνουν να «μουχλιάσεις».

Αυτά είναι κάποιες από τις λίγες συμβουλές που μπορώ να σου δώσω. Βεβαίως, μπορείς να βρεις άλλες τόσες σε βιβλία ή στο ίντερνετ. Αλλά να θυμάσαι ότι χρειάζεται να φροντίζεις τον εαυτό σου και ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι. Take care.

Πώς να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, που τόσο πολύ έχεις ανάγκη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top