Υγεία/Διατροφή

Πώς τα φρούτα του καλοκαιριού επηρεάζουν τη διατροφή και το σώμα μας

Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, πρέπει σε καθημερινή βάση να καταναλώνουμε μερίδες φρούτων. Τα οφέλη από την κατανάλωση τους είναι πολλά και οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε, αλλά ξεχνάμε ή αποφεύγουμε να τα βάλουμε στη διατροφή μας.

Είναι σημαντική τροφή για τον οργανισμό, καθώς έχουν αντιοξειδωτική δράση, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, στοιχειά που είναι σημαντικά για τη πρόληψη διαφόρων παθήσεων, τη διατήρηση μιας καλής υγείας και ευεξίας. Καθημερινά κάποιος μπορεί να καταναλώνει από 3 ως 5 μερίδες φρούτων, για παράδειγμα το πρωί, με το μεσημεριανό, ως σνακ το απόγευμα, ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα, ως ρόφημα κλπ. Πιο συγκεκριμένα τώρα, μέσω της κατανάλωσης φρούτων έχουμε:

#1 Πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στη καλύτερη λειτουργία του οργανισμού
#2 Καλύτερη ενυδάτωση
#3 Βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που ευνοεί ακόμη περισσότερο την κατανάλωση τους, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία φρούτων και συνήθως τα συγκεκριμένα είναι και τα αγαπημένα όλων. Τα φρούτα αυτής της περιόδου είναι το καρπούζι, το πεπόνι, οι φράουλες, τα κεράσια, τα σταφύλια, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα κ.α. Yπάρχουν πολλές επιλογές και μπορούν ακόμη να αποτελέσουν ένα ιδανικό σνακ, ακόμη και για την παραλία, καθώς έκτος από την ευχάριστη γεύση που έχουν, ενυδατώνουν και τον οργανισμό (κάτι που ο οργανισμός έχει μεγάλη ανάγκη αυτή την περίοδο) χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε νερό. Έκτος από το συνδυασμό με το φαγητό, τα φρούτα μπορούν να συνδυαστούν πολύ καλά με το γιαούρτι, δίνοντας έτσι ένα ιδανικό σνακ.

Μπορεί κάνεις να πειραματιστεί με διάφορους συνδυασμούς φρούτων και να απολαύσει χωρίς ένοχες. Όσοι φοβάστε μην παχύνετε από τα φρούτα τζάμπα ανησυχείτε, καθώς τα φρούτα δε φημίζονται για κάτι τέτοιο. Αντίθετα, όπως είπαμε είναι ένας σύμμαχος για την υγεία μας και θα πρέπει να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Πώς τα φρούτα του καλοκαιριού επηρεάζουν τη διατροφή και το σώμα μας
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top