Λάιφσταϊλ

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος δεν είναι πραγματικός σου φίλος

Ο σοφός λαός το είπε για ακόμη μία φορά: Οι φίλοι είναι η οικογένεια που εμείς διαλέγουμε. Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά είναι η αλήθεια πως δεν κρατάνε όλες οι φιλίες για πάντα. Αν έχεις 2-3 πολύ καλούς φίλους πρέπει να αισθάνεσαι τυχερός. Λίγοι και καλοί είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Πώς όμως θα καταλάβει κάποιος ποιους ανθρώπους πρέπει να έχει στη ζωή του και ποιους όχι. Υπάρχουν κάποια σημάδια που μας μαρτυρούν την αλήθεια, αλλά εμείς συχνά τα αγνοούμε.

#1 Η ατμόσφαιρα είναι λίγο άβολη όταν είστε μαζί
Ξαφνικά, βγαίνετε για ένα καφέ με τους φίλους σας και η επικοινωνία μεταξύ σας είναι κάπως μετρημένη. Δεν έχετε πράγματα να συζητήσετε, ο καθένας κοιτάει το κινητό του και τελικά αναρωτιέσαι αν όντως βγήκατε μαζί γιατί δεν έχετε πει ούτε μία κουβέντα. Ίσως επειδή όντως δεν υπάρχει κάτι να πείτε!

#2 Άτομα από τον περίγυρο σου σε ρωτούν αν είναι όλα εντάξει μεταξύ σας
Και έρχεται η άβολη στιγμή που συναντάς κάποιον γνωστό σου και σε ρωτάει: « Είστε ακόμη φίλοι;» και εσύ δεν έχεις καμία απάντηση να δώσεις ,γιατί στην πραγματικότητα ούτε εσύ ξέρεις. Για να αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και άλλοι όμως, μήπως πρέπει να το σκεφτείς και εσύ λίγο και να δεις τι φταίει;

#3 Γνωρίζεις ελάχιστα πράγματα για τη ζωή του
Οι καλοί φίλοι τα λένε όλα μεταξύ τους και αν όχι όλα τουλάχιστον αρκετά. Αν όμως γνωρίζεις τα βασικά πρέπει να αρχίσεις λίγο να αναρωτιέσαι «μήπως δεν με εμπιστεύεται;» και αν ναι να ψάξεις τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Ίσως, είναι κάτι που έχεις παρεξηγήσει και μπορεί να βρεθεί κάποια λύση.

#4 Αποφεύγει να επικοινωνεί πια μαζί σου
Έχετε να μιλήσετε 3 μήνες και πάντα εσύ κάνεις την αρχή; Δεν ενδιαφέρεται να μάθει αν είσαι καλά ή πώς πάει η σχολή σου; Δεν ενδιαφέρεται να μάθει τα νέα σου; Τότε μάλλον κάτι συμβαίνει μεταξύ σας ή μάλλον δεν είστε και τόσο φίλοι όσο θέλατε να πιστεύετε.

Παρ’ όλα αυτά να σημειωθεί ότι πρέπει να σκεφτούμε το λόγο που συμβαίνει κάτι. Μπορεί να παρεξηγήσουμε κάποιον χωρίς λόγο. Συχνά συμβαίνουν πράγματα στην προσωπική μας ζωή που μας αποστασιοποιούν για ένα διάστημα. Δείξτε λοιπόν κατανόηση και κρατήστε στη ζωή σας μόνο εκείνους που πραγματικά σας αξίζουν!

Πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος δεν είναι πραγματικός σου φίλος
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top