Phychoλογία

Πώς θα βρεις τη θετική πλευρά στη δουλειά σου ακόμη και αν δεν σου αρέσει

Κάποιες φορές είναι από λάθος επιλογές και κάποιες άλλες από τύχη. Υπάρχουν τυχεροί που η δουλειά τους δεν αποτελεί ‘δουλεία’ αλλά ‘εργασία’. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι και οι πιο ευτυχισμένοι, αφού κάθε πρωί που ξυπνούν νιώθουν χρήσιμοι και ικανοποιημένοι. Ενώ παράλληλα αδημονούν να πάνε στη δουλειά τους χωρίς να αγκομαχούν, περισσότερο από το σύνηθες. Την ευχαριστιούνται!

Από την άλλη πλευρά, είναι και όλοι εκείνοι που για βιοποριστικούς λόγους ή για να μην χαλάσουν χατίρια (ο νοών νοείτο!) επέλεξαν επαγγέλματα που δεν τους ταιριάζουν, δεν τους κάνουν χαρούμενους και χρήσιμους. Που κάθε πρωί που ξυπνούν δυσφορούν που και πάλι πρέπει να κάνουν κάτι βαρετό και ‘έξω’ από εκείνους.

Γιατί να βρεις τη θετική πλευρά στη δουλειά σου;

Μα γιατί άλλο; Για να κάνεις την καθημερινότητα σου ομορφότερη! Αν ανήκεις ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία, τότε η ζωή σου πιθανότατα να έχει μπει σε μια ρουτίνα που ούτε θες, αλλά και ούτε σου αρέσει. Όσο αφήνεις τις καταστάσεις αυτές να χρονίζουν, τόσο πιο κουραστική και ανυπόφορη θα είναι η μέρα σου. Μην σκέφτεσαι πως ‘οκ δεν πειράζει, μια δουλειά είναι μόνο’. Σκέψου πως η δουλειά σου, σου τρώει περίπου 6-8 ώρες (ελάχιστο!) μέσα στο 24ωρο σου. Είναι άδικο αυτές οι ώρες να περνούν βασανιστικά και αργά. Όσο ‘οκ’ και να θες να είναι, ποτέ δε θα είναι! Η εργασία που θα επιλέξει ένας άνθρωπος, για τον όποιο λόγο κι αν το κάνει, είναι πολύ σημαντική απόφαση γιατί είναι ο τρόπος μας να νιώθουμε παραγωγικοί και χρήσιμοι. Μην στερείς στον εαυτό σου αυτή την ανάγκη.

Πώς θα βρεις τη θετική πλευρά;

Αρχικά, αφού δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, δώσε μια ευκαιρία. Άρχισε να το ψάχνεις λίγο παραπάνω και να ασχολείσαι με το αντικείμενο. Μπορεί να βρεις παρακλάδια και διεξόδους που θα σε κάνουν να δημιουργήσεις όνειρα για ανέλιξη μέσα από αυτό. Σε δεύτερο χρόνο, κάνε συμμαχίες. Αν στη δουλειά σου έχεις ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευτείς και να πεις και μια κουβέντα παραπάνω, η καθημερινότητα θα γίνει πιο εύκολη. Φτιάξε τον χώρο σου όπως εσύ επιθυμείς. Ένα ευχάριστο περιβάλλον θα σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα και πιο οικεία όταν είσαι εκεί. Αν πάλι, κάνεις εξωτερική δουλειά, φρόντισε να ενημερώνεσαι για τον καιρό και να φτιάχνεις τη διάθεση σου ανάλογα.

Γενικά, δεν υπάρχει μια φόρμουλα που θα μπορούσες να εφαρμόσεις με σκοπό να κάνεις τη δουλειά σου να σου αρέσει εάν αυτό δεν έχει γίνει εξαρχής. Αυτό που μπορείς πραγματικά να κάνεις όμως, είναι να ψάξεις μέσα σου αυτό που πραγματικά θα σου άρεσε να κάνεις και να βρεις τον τρόπο να το κάνεις. Και που ξέρεις; Μπορεί να είναι και το μελλοντικό σου επάγγελμα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε βρες τον τρόπο να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που ήδη κάνεις. Μην μιζεριάζεις για το κάθε τι κι απλώς δώσε λίγο περισσότερο χρόνο και χώρο να δεις τη δουλειά σου με άλλο μάτι.

Πώς θα βρεις τη θετική πλευρά στη δουλειά σου ακόμη και αν δεν σου αρέσει
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top