Λάιφσταϊλ

Πώς το να μένεις μόνος σου σε αλλάζει σαν άνθρωπο;

Όλοι κάποια στιγμή θα μείνουμε μόνοι μας. Άλλοι το κάνουν σχετικά νωρίς στη ζωή τους και άλλοι πιο αργά. Όπως και να έχει όμως, και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αλλάζουν και κατ’ επέκταση αλλάζουν και εσένα σαν άνθρωπο.

Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζω πλέον τα πράγματα. Το γεγονός ότι καλούμαι να φέρω εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που μέχρι τώρα τις έκαναν άλλοι για μένα, είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα.

Συνήθως, όταν ακούς από κάποιον ότι μένει μόνος του λες «Τέλειο!», «Δεν έχεις κανέναν να σε πρήζει» και άλλα. Δεν είναι πάντα έτσι. Σίγουρα είναι πολύτιμο να έχεις το προσωπικό σου χώρο και να είσαι μόνος όταν το έχεις ανάγκη. Ορισμένες φορές όμως, αυτό δεν είναι και αυτό που πράγματικά θες. Υπάρχουν φορές που θες να μπαίνεις σπίτι και να είναι κάποιος εκεί να ακούσει τη μέρα σου και εσύ τη δική του. Και θα μου πεις πως μπορείς να πάρεις τηλέφωνο ή να μιλήσεις με κάμερα με όποιο θες. Δεν είναι το ίδιο όμως. Το θέμα δεν είναι απλά να μιλήσεις σε κάποιον, το θέμα είναι να έχει κάποιον δίπλα σου και να σε πάρει μια αγκαλιά. Έτσι λοιπόν, μέσα από όλο αυτό θα μπορούσα να πω πως πλέον εκτιμάω λίγο περισσότερο τις ανθρώπινες σχέσεις και καταλαβαίνω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να υπάρχει στη ζωή μου.

Αν είμαι ανεξάρτητη; Όχι, δεν θεωρώ πως είμαι ακόμα ανεξάρτητη. Πολύ θα το ήθελα αλλά στα 21 μου δεν θεωρώ πως είμαι ανεξάρτητη, επειδή μένω μόνη μου. Από τη στιγμή που οι δικοί μου δίνουν χρήματα κάθε μήνα για μένα, δεν θα μπορούσα να πω πως είμαι ανεξάρτητη.

Ωστόσο, θεωρώ πως είναι θετικό που μένω μόνη μου. Κάθε μέρα μαθαίνω όλο και περισσότερο τον εαυτό μου. Περνάω αρκετό χρόνο με αυτόν και οι συζητήσεις που γίνονται στο μυαλό μου θα μπορούσαν να γράψουν τόμους.

Όταν μένεις μόνος σου, εκτιμάς περισσότερο όλα αυτά που έκανε η μάνα σου για σένα. Ναι! Πλέον το «Αχχ ρε μάνα» είναι μια φράση που τη λες συχνά πυκνά, γιατί πλέον δεν έχεις έτοιμα πλυμένα και σιδερωμένα ρούχα. Το φαγητό δεν είναι εκεί να σε περιμένει μετά από μια κουραστική μέρα και η καθαριότητα είναι πλέον δική σου ευθύνη.

Σημείωση: Το να μένεις μόνος σε κάνει καλύτερη νοικοκυρά! Μην ακούτε τι σας λένε. Δουλάρες τους εαυτού σας θα γίνετε!

Πώς το να μένεις μόνος σου σε αλλάζει σαν άνθρωπο;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top