Fitness

Πώς το Pilates reformer μπορεί να σου χαρίσει ένα εντελώς νέο σώμα

«Σε 10 συνεδρίες θα νιώσετε τη διαφορά, σε 20 θα δείτε τη διαφορά και σε 30 θα έχετε ένα εντελώς νέο σώμα» είχε πει ο Joseph Pilates, ο εμπνευστής και δημιουργός της μεθόδου pilates και δεν είχε άδικο, καθώς το pilates είναι ίσως από τις πιο αποτελεσματικές μορφές εκγύμνασης, που αφορά τους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης. 

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Από μικρή ηλικία ο Joseph Pilates βασανιζόταν από άσθμα, ρευματικά και ραχίτιδα, τα οποία ξεπέρασε κάνοντας ασκήσεις στην ύπαιθρο στον καθαρό αέρα. Και τότε συνειδητοποίησε ότι πολλά από τα κακά στην υγεία μας προκύπτουν από την κακή στάση σώματος, την προβληματική αναπνοή και τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Έτσι, ανάπτυξε ένα σύστημα ασκήσεων, ώστε να διορθώσει τη στάση του σώματος, τον συντονισμό, την δύναμη, την ευλυγισία και την ισορροπία. Κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ ήταν φυλακισμένος, πήγε τη μέθοδό του ένα βήμα παρακάτω. Προσπαθώντας να βοηθήσει τους συγκρατούμενούς του που ήταν καθηλωμένοι στο κρεβάτι, έβγαλε τα ελατήρια από τα κρεβάτια και τα έδεσε στο κεφαλάρι, ανακαλύπτοντας τις αντιστάσεις με ελατήρια και αυτή ήταν η αρχή του Pilates Reformer, που είναι γνωστό και ως “κρεβάτι-pilates”. 

 

Το Pilates Reformer είναι η απόλυτη τέχνη του ελέγχου, που οδηγεί στην καλύτερη επίγνωση του σώματός μας και της κίνησής μας. Ουσιαστικά, όλες οι ασκήσεις εκτελούνται πάνω σε ένα πολυόργανο σε μορφή κρεβατιού, που αποτελείται από μια κινούμενη πλατφόρμα, ιμάντες, χειρολαβές και διαφορετικής αντίστασης ελατήρια, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με τον σκοπό της άσκησης και το επίπεδο του ασκούμενου. 

Δοκίμασε Pilates Reformer στο Golden Gym Γαλατσίου ή Κυψέλης

Ο λόγος που έχει γίνει χαμός τα τελευταία χρόνια με το Pilates Reformer είναι ότι πραγματικά γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, προσφέροντας συνολικά ένα καλό αποτέλεσμα και ένα δυνατό σώμα. Βελτιώνει επίσης, τη στάση του σώματος, την ευλυγισία, τη συγκέντρωση και την ισορροπία, ενώ βοηθάει να μάθουμε να ελέγχουμε και να “ακούμε” το σώμα μας, αλλά και να παίρνουμε σωστές ανάσες. Παράλληλα, είναι ο ιδανικός τρόπος αποκατάστασης από τραυματισμούς και την αποθεραπεία από άλλες μορφές άσκησης. Το Pilates Reformer είναι η ιδανική άσκηση για όλους, από εγκύους μέχρι άτομα τρίτης ηλικίας, καθώς οι ασκήσεις μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. 

Πρόσφατα, Pilates Reformer έβαλε και η αλυσίδα γυμναστηρίων Golden Gym στο Γαλάτσι και στην Κυψέλη και προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις έστω και μια φορά. Η πρώτη προπόνηση είναι έτσι και αλλιώς δωρεάν, οπότε δεν έχεις τίποτα απολύτως να χάσεις. 

Δοκίμασε Pilates Reformer στο Golden Gym Γαλατσίου ή Κυψέλης

Ο χώρος τους είναι τέλειος, ο εξοπλισμός τους καινούργιος και οι γυμναστές τους χαμογελαστοί και πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν κάθε στιγμή. Τα μαθήματα του pilates reformer γίνονται σε γκρουπ των τριών ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι ο εξειδικευμένος προπονητής είναι πραγματικά δίπλα σου όλη την ώρα και σε βοηθάει να εκτελέσεις τις ασκήσεις σωστά, εξασφαλίζοντας ένα άμεσο και καλό αποτέλεσμα.

Δύο με τρεις φορές συνεδρίες την εβδομάδα είναι αρκετές, αλλά σε κάθε περίπτωση ο εξειδικευμένος γυμναστής του Golden Gym προτείνει την ιδανική συχνότητα εκγύμνασης ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα.

Δοκίμασε Pilates Reformer στο Golden Gym Γαλατσίου ή Κυψέλης

*Σύντομα Pilates Reformer θα μπει και στα Golden Gym Χαλανδρίου και Νέας Ιωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες:

GOLDEN GYM ΓΑΛΑΤΣΙ

  • Βεΐκου 35, Γαλάτσι
  • 2102131901
  • Αν θέλεις να δοκιμάσεις, μπορείς να κλείσεις το πακέτο σου εδώ 

GOLDEN GYM ΚΥΨΕΛΗ

  • Κυψέλης 32, Κυψέλη
  • 2108846410
  • Αν θέλεις να δοκιμάσεις, μπορείς να κλείσεις το πακέτο σου εδώ 

 

Πώς το Pilates reformer μπορεί να σου χαρίσει ένα εντελώς νέο σώμα
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top