Λάιφσταϊλ

Πόση ώρα μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία με ασφάλεια; Το site που δίνει την απάντηση

Έχουν βγει site και site. Ανάμεσα σε εκείνα που δεν περιμέναμε να δούμε είναι το site για καλύτερο και ακίνδυνο μαύρισμα. Tο Sunbathing Calculator δημιουργήθηκε από την Dr Małgorzata Koperska για να μας δώσει ακριβείς απαντήσεις για το πόσο χρόνο μπορεί κάποιος να κάθεται στον ήλιο με βάση το σώμα του και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Η εφαρμογή έχει δύο ειδών λειτουργίες, τη βασική και την προχωρημένη. Στη βασική λειτουργία οι χρήστες μπορούν να εισάγουν την ένταση του ηλίου, το υψόμετρο, την παρουσία χιονιού ή νερού (δηλαδή αν βρισκόμαστε σε βουνό ή θάλασσα), τον τύπο του δέρματος τους καθώς και το SPF του αντηλιακού που χρησιμοποιούν.
Αφού ο μετρητής υπολογίσει τα δεδομένα, εμφανίζει τον χρόνο που μπορείτε να περάσετε με ασφάλεια κάτω από τον ήλιο.

Στην προχωρημένη λειτουργία, συμπεριλαμβάνονται όλες οι προηγούμενες λειτουργίες και προστίθεται ο δείκτης UV της τοποθεσίας των χρηστών.

Έτσι, μπορεί κάποιος να δει πόση ώρα μπορεί να κάτσει στον ήλιο, ώστε να μαυρίσει, αλλά χωρίς αυτό είναι βλαβερό για το σώμα του και για την υγεία του.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση η γιατρός προειδοποιεί πως σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα, το κατώτατο SPF που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε είναι 30.

Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις και εσύ που καίγεσαι με τις ώρες κάτω από τον καυτερό ήλιο αναζητώντας λίγο πιο σκούρο χρώμα για αυτό το καλοκαίρι;

Πόση ώρα μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία με ασφάλεια; Το site που δίνει την απάντηση
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top