Λάιφσταϊλ

Πόσο χρόνο από τη ζωή μας αφιερώνουμε στα social media, στις ερωτικές περιπτύξεις και στον ύπνο; Η επιστήμη μίλησε

Μελέτη της εταιρίας Reebok έδωσε την απάντηση σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνουμε κατά μέσο όρο σε συνήθειες όπως είναι η γυμναστική, τα social media αλλά και πόσες μέρες συνολικά καθόμαστε ή κάνουμε σεξ σε όλη μας τη ζωή.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι από 9 διαφορετικές χώρες και συγκεκριμένα από την Αμερική, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Μεξικό, τη Ρωσία, την Κορέα και την Ισπανία.
Ως δεδομένο, οι ερευνητές πήραν ότι ο μέσος όρος ζωής είναι τα 71 χρόνια.

Άσκηση – Γυμναστική
Μάλλον η γυμναστική δεν μας τραβάει και πολύ αφού σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 0.68% (ή 180 μέρες) της ζωής μας ασχολούμαστε με κάποιο είδος γυμναστικής, ενώ 29,75% ( ή 7.709 μέρες) φαίνεται να καθόμαστε συμπεριλαμβανομένου την περίοδο του ύπνου. Οι Ρώσοι από ότι φαίνεται κατέχουν τα πρωτεία αφού το 32,9 % της ζωής τους κάθονται. Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθούμε λίγο;

Ενασχόληση με τεχνολογικά μέσα
Νομίζω ότι το νούμερο είναι αναμενόμενο αλλά ταυτόχρονα και σοκαριστικό, αφού όπως προκύπτει το 41 % της ζωής μας το ξοδεύουμε μπροστά σε μία οθόνη τηλεόρασης, smartphone ή υπολογιστή. Οι Γερμανοί φαίνεται να έχουν το μικρότερο ποσοστό σε αυτή την κατηγορία. Πιθανότατα βρίσκουν καλύτερους τρόπους να περνάνε τον χρόνο τους.

Ερωτική ζωή
Κανείς μάλλον δεν θα περιμένει αυτό το νούμερο, αφού μόλις το 0,45% (ή 117 μέρες) υπολογίζεται ότι ξοδεύουμε για την ερωτική μας ζωή (δεν το λες και επιτυχία).

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της μελέτης:
Από ό,τι φαίνεται οι Μεξικάνοι είναι ο λαός που γελάει περισσότερο (24 φορές/ ημέρα), ενώ από την άλλη οι Ρώσοι είναι εκείνοι που κοιμούνται περισσότερο ανά νύχτα (7 ώρες και 5 λεπτά) και χορεύουν περισσότερο κάθε μήνα – περίπου 15 φορές το μήνα.

Δείτε την έρευνα σε γράφημα:

Πόσο χρόνο από τη ζωή μας αφιερώνουμε στα social media, στις ερωτικές περιπτύξεις και στον ύπνο; Η επιστήμη μίλησε
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top