Υγεία/Διατροφή

Πόσο ευτυχισμένο σε κάνει ο υγιεινός τρόπος ζωής;

Όλοι θέλουμε να γίνουμε κορμάρες! Άλλωστε πλησιάζει και το καλοκαίρι και σκέφτεσαι “Πως θα βγω στην παραλία με τέτοια κοιλιά;”. Και εκεί είναι η στιγμή που αρχίζει η υπερβολή!

Αρχίζεις δίαιτα, τρως συγκεκριμένα ωράρια, ζυγίζεις το φαϊ σου, μην βγει κανά γραμμάριο παραπάνω (απαπαπα), πας κάθε μέρα γυμναστήριο μέχρι να εξαντληθείς!

Γενικά, πιστεύω πως βάζεις τον εαυτό σου σε μία διαδικασία απίστευτα ψυχοφθόρα και καταπιεστική, που κατά την γνώμη μου δεν θα αντέξεις να την τηρήσεις για πολύ. Και θα φτάσεις σε σημείο, να ξυπνάς το βράδυ και να κατασπαράζεις ότι βρεις στο ψυγείο. Και την επόμενη μέρα να λες “ Καλά ποιος τα έφαγε όλα;”. Εσύ, εσύ, εσύ, μην μας το παίζεις κινέζος τώρα!

Αποτέλεσμα, τα λίγα κιλάκια που θα είχες χάσει από την εξαντλητική δίαιτα και γυμναστική, να τα πάρεις ξάνα, και πιθανότατα εις διπλούν.

Δεν υποστηρίζω βέβαια, το αντίθετο. Να τρως, να τρως ανεξέλεγκτα κάθε μέρα πίτσες, σουβλάκια και burgers. Αλλά όλα με μέτρο. Να κάνεις μία διατροφούλα και γυμναστική σε λογικά πλαίσια. Έτσι, θα έχεις και πιο καλά αποτελέσματα και δεν θα πιέζεις τον εαυτό σου. Μπορεί να νομίζεις ότι μετά την περιορισμένη αυτή ζωή θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα και θα νιώθεις τέλεια αλλά μέχρι τότε; Καταπίεση! Άσε που πιθανότατα να σου γίνει εμμονή και να σκέφτεσαι να φας ακόμα και το κουλουράκι που σου προσφέρουν για τον καφέ! Ή απλά να αντιδράσεις και ότι δεν έτρωγες τόσο καιρό να το φας σε μία μέρα!

Όποτε χαλάρωσε και απόλαυσε την ζωή χωρίς να κάνεις υπερβολές, με το να τρως τα πάντα ή τίποτα!

Πόσο ευτυχισμένο σε κάνει ο υγιεινός τρόπος ζωής;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top