Λάιφσταϊλ

Πράγματα που δεν θα καταλάβουν ποτέ οι γονείς μας για τη σχολή

Είναι γεγονός ότι θέματα της σχολής ΔΕΝ πρέπει να τα συζητάμε με τους γονείς μας αφού δεν υπάρχει συνεννόηση, βρε παιδιά. Φταίει το λεγόμενο χάσμα γενεών; Φταίει ο δικός μας ενθουσιασμός; Αλήθεια δεν ξέρω.

#1
-Πώς πήγε σήμερα το μάθημα;
-Δεν πήγα
Εντάξει αυτά δεν τα λένε. Το τι θα επακολουθήσει είναι γνωστό. «Μα γιατί είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις;», «Να παρακολουθείς τα μαθήματα σου να δω τι θα γράψεις στην εξεταστική» κτλ. Οι γονείς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η σχολή δεν είναι σχολείο και ότι και αν χάσεις 2 (3-4) μαθήματα δεν χάλασε δα και ο κόσμος. Οπότε μην τους συγχύζετε και εσείς πείτε πως μια χαρά πήγε το μάθημα σας να γλιτώσετε και την γκρίνια.

#2 Λίγα τα λόγια σας για τους καθηγητές στους γονείς σας. Όσο σπαστικοί και να είναι μερικοί μερικοί για τους γονείς σας είναι εκείνοι που θα σας κάνουν μελλοντικούς επιστήμονες για αυτό και θέλουν να τους έχετε τον απαιτούμενο σεβασμό. Φυσικά, αν τους κατηγορήσετε το πιο λογικό είναι να ακούσετε σχόλια του τύπου «Μια χαρά θα είναι, πάλι υπερβάλλεις», «Άστα αυτά και πρόσεξε τον άνθρωπο, έχει κάνει τόσες σπουδές για να μάθει εσάς». Μετά από αυτά τι να πεις. Μην σχολιάσεις καλύτερα τίποτα γιατί εσύ θα τα ακούσεις.

#3 Η ερώτηση πόσα μαθήματα πέρασες στην εξεταστική καλό θα ήταν να μην γίνεται. Δυστυχώς όμως, γίνεται, γι’ αυτό πείτε και εσείς ένα αθώο ψεμματάκι γιατί δεν σας βλέπω καλά. Δυστυχώς, οι γονείς μας νομίζουν πως αν αφήσουμε και κανένα μάθημα για τον Σεπτέμβρη δεν θα πάρουμε ποτέ πτυχίο ή ότι δεν υπάρχει πιο αποτυχημένος φοιτητής από το δικό τους παιδί.

Για αυτό αγαπητοί μου κρατάμε και τίποτα για μας, μήπως γλιτώσουμε την γκρίνια. Είναι δύσκολο να καταλάβουν οι γονείς μας τι επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια εν έτη 2018. Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός να θυμάστε πάντα πως: «είναι δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς».

Πράγματα που δεν θα καταλάβουν ποτέ οι γονείς μας για τη σχολή
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top