Υγεία/Διατροφή

Σαλάτα για μεσημεριανό; Γιατί όχι;

Η σαλάτα είναι ένα πολύ παρεξηγημένο είδος φαγητού που πολλές φορές «ξεχνάμε» να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Άλλοι τη θεωρούν «φρούτο» και δεν την έχουν σε μεγάλη υπόληψη, ενώ άλλοι τρώνε ελάχιστα γιατί έτυχε να την πάρει το μάτι τους μετά το κύριο γεύμα! Εμείς την προτιμάμε και σε βάζουμε στο δικό μας «τρυπάκι» δίνοντάς σου 5 χρήσιμες συμβουλές!

5 Tip to know about salad:

1. Όποιο είδος σαλάτας και να προτιμάς πρόσεξε τα λίπη. Από έρευνες έχει διαπιστωθεί πως όσο λιγότερα λίπη είχε μια σαλάτα, τόσο μειώνεται η κατανάλωση των άλλων φαγητών. Συνεπώς, η σαλάτα σου δεν πρέπει να κολυμπάει στο λάδι, στις σως ή στα τυριά.

2. Να τρως πολλή σαλάτα. Ναι, ναι, καλά άκουσες! Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα, τόσο το καλύτερο. Σύμφωνα με τη μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία, τρία φλιτζάνια σαλάτα οδηγούν σε μείωση κατά 12% των ολικών θερμίδων του γεύματος.

3. Δώστε έμφαση στα ωμά, φρέσκα λαχανικά. Είναι νόστιμα, γεμάτα νερό, ίνες, φυτοχημικές ουσίες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, και παρέχουν περίπου 5 θερμίδες ανά φλυντζάνι.

4. Απέφυγε τα ψωμάκια, παξυμαδάκια, βιομηχανικά κρουτόν. Περιέχουν ελάχιστη ποσότητα νερού, καθόλου ικανή να σε κάνει να χορτάσεις.

5. Να απολαμβάνεις την σαλάτα σου. Γεγονός παραμένει πως όποιος τρώει αργά, αντιλαμβάνεται νωρίτερα ότι χόρτασε.

YANG SEF΄s SALAD

Αποτελείτε από μαρούλι, τυρί, ζαμπόν, αυγό και dressing με βάση τη μαγιονέζα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο συνδυασμός αυτόν των συστατικών στο μόνο που βοηθάει είναι η πρόσληψη θερμίδω και για την ακρίβεια κεκορεσμένων ζωικών λιπαρών.Έτσι, εμείς θα κάνουμε μια yang παραλλαγή!

Θα χρησιμοποιήσουμε:

*Και δεύτερο λαχανικό, κατά προτίμηση πράσινο, Ρόκα.
*Αντί για οποιοδήποτε τυρί θα χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα, σκληρό, κίτρινο τυρί που συγκριτικά με άλλα περιέχει λιγότερα λιπαρά  και πολύ ασβέστιο και θα δώσει διαφορετική γεύση στη σαλάτα μας.
*Αντί για ζαμπόν, καπνιστή γαλοπούλα. Είναι γευστικότερη απο τη βραστή και η διαφορά τους σε λιπαρά είναι ελάχιστη.
*Αντί για ολόκληρο βρασμένο αυγό θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι, για περισσότερη πρωτεϊνη.
*Το dressing θα αποτελείται από μία κουταλιά της σούπας μαγιονέζα.

Σαλάτα για μεσημεριανό; Γιατί όχι;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top