Κινηματογράφος

Σεπτέμβριος στο Viasat History: Ποια μυστικά κρύβουν οι «Χαμένες πόλεις της Βίβλου»;

Ο Σεπτέμβριος στο Viasat History φέρνει ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τις «Χαμένες πόλεις της Βίβλου». Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 22:00 συντονιζόμαστε στο Viasat History και περιηγούμαστε στο αρχαίο Ιράκ, εκεί όπου διαδραματίζονται μερικές από τις σημαντικότερες αφηγήσεις της Βίβλου: η Κιβωτός του Νώε, η γενέτειρα του Αβραάμ, και ο Πύργος της Βαβέλ.

Copyright © Windfall

Χαμένες πόλεις της Βίβλου

Πρεμιέρα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου από τις 22:00

Κύκλος: 1

Αριθμός επεισοδίων: 2 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ αρχαία ιστορία/ αρχαιολογία/ επιστήμη

Πρωτότυπος τίτλος: Lost Cities of the Bible

Έτος: 2022

Το αρχαίο Ιράκ είναι το σκηνικό όπου διαδραματίζονται μερικές από τις σημαντικότερες αφηγήσεις της Βίβλου: η Κιβωτός του Νώε, η γενέτειρα του Αβραάμ, και ο Πύργος της Βαβέλ. Με τις κάμερες που διαθέτουμε αποκτούμε σπάνια πρόσβαση και ακολουθούμε πρωτοπόρους αρχαιολόγους οι οποίοι ερευνούν τις χαμένες πόλεις του Ιράκ και ανακαλύπτουν τον κόσμο της Παλαιάς Διαθήκης. Ακολουθούμε τις ομάδες που ανακατασκευάζουν τα θαύματα της Νινευής και της Βαβυλώνας- οι οποίες στη Βίβλο αναφέρονται ως πόλεις της αμαρτίας- σπάνιες αεροφωτογραφίες αναδεικνύουν τη μαγεία του Ουρούκ στο νότιο Ιράκ, ενώ ερευνητές στο Γκιρσού αποκαλύπτουν μυστηριώδη ερείπια που ίσως αλλάξουν την αντίληψη που έχουμε ακόμα και για τη γέννηση του  πολιτισμού.

Copyright © Like A Shot

Απαγορευμένη Ιστορία

Πρεμιέρα κάθε βράδυ Δευτ-Παρ από Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Κύκλος: 7

Αριθμός επεισοδίων: 8 x 60 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ/ ιστορία/ θρησκεία

Πρωτότυπος τίτλος: Forbidden History

Έτος: 2021

Η παγκοσμίως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο επιστρέφει με τον έβδομο κύκλο επεισοδίων. Διερευνά αληθινές ιστορίες σχετικά με σπουδαίους θησαυρούς, βιβλικές αφηγήσεις, μακραίωνες θεωρίες συνωμοσίας, αρχαία λείψανα, χαμένους πολιτισμούς και πολεμικά μυστικά. Θέτει υπό αμφισβήτηση όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε. Εξετάζει και αξιολογεί. Ερευνά και αναλύει. Επισκεπτόμαστε εκ νέου κάποιες τοποθεσίες, εξερευνούμε λεπτομερέστερα αρχαιολογικούς χώρους, παρουσιάζουμε νέο υλικό και φέρνουμε στο φως νέα δεδομένα.

Σεπτέμβριος στο Viasat History: Ποια μυστικά κρύβουν οι «Χαμένες πόλεις της Βίβλου»;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλη

To Top